Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για εγλωβισμό 500.000 προσφύγων στην Ελλάδα

- Ενώ κάποιες ευρωπαϊκές χώρες κάνουν σαφή διάκριση μεταξύ λαθρομεταναστών (π.χ. Αφγανών) και προσφύγων και αναθεωρούν τις πολιτικές τους όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων που θα δέχονται στην επικράτειά τους, άλλες εξακολουθούν να αποφεύγουν την διάκριση και γενικά αποκαλούν όλους όσους καταφθάνουν στη χώρα “πρόσφυγες”.
- Ενώ κάποιες χώρες λαμβάνουν μέτρα με σκοπό την προστασία των δικών τους συνόρων και αναγγέλλουν την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για το θέμα, η ελληνική κυβέρνηση, για ανεξήγητους λόγους, όχι μόνο δεν έχει θέσει το ζήτημα σε δημοψήφισμα, αλλά έχει αυξήσει την άδεια παραμονής των λαθρομεταναστών στη χώρα της σε 6 μήνες.
- Ενώ οι αριθμοί των αφιχθέντων έχουν σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ειδικά μετά από την ανάληψη καθηκόντων φρούρησης των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο από το ΝΑΤΟ, οι δηλώσεις από τις επίσημες αρχές παραμένουν ελλιπείς και αντιφατικές μεταξύ τους, προκαλώντας σύγχυση και απορία στους πολίτες, ως προς το τι και γιατί συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και τι προτίθεται να κάνει για την αντιμετώπιση του θέματος το αρχηγείο της ΕΕ.
Ενώ όλοι αναφέρονται σε επικείμενη ανθρωπιστική κρίση, κανένας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών...


Κανένας δεν δηλώνει πόσοι λαθρομετανάστες - πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα!!!

Καταρρέει η ασφάλεια της χώρας! 

Τι αποτέλεσμα θα έχει στην άμυνα της χώρας όταν την φύλαξη των στρατοπέδων συγκέντρωσης θα αναλάβει ο στρατός;


Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής
Έρευνα: Sputnik News
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Σύμφωνα με ρεπορτάζ ελληνικών μέσων ενημέρωσης την Κυριακή, στους 7.000 περίπου ανέρχεται ο αριθμός των λαθρομεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι έχουν συσσωρευθεί στα κέντρα κράτησης της Ειδομένης, στην ελληνική πλευρά των συνόρων, και περιμένουν άδεια για να εισέλθουν σε ουδέτερη ζώνη και να συνεχίσουν την πορεία τους προς την ΠΓΔΜ.

Από την Παρασκευή, η ΠΓΔΜ έχει απαγορεύσει την είσοδο όλων ανεξαιρέτως των λαθρομεταναστών και προσφύγων. Η ΠΓΔΜ, η Κροατία, η Σερβία, η Σλοβενία και η Αυστρία αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε Αφγανούς υπηκόους να περάσουν τα σύνορα των χωρών τους, ενώ έχουν περιορίσει τις προσωρινές άδειες παραμονής σε Σύριους και Ιρακινούς σε 580 άτομα την ημέρα.

Επίσης, στις 24/02, η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει δημοψήφισμα, προκειμένου να εκφράσει ο λαός της χώρας την άποψή του για το επιτρεπόμενο όριο στον αριθμό προσφύγων.

Σήμερα, 28/02, η Ελβετία ανακοίνωσε και εκείνη την πρόθεσή της για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος που θα αφορά στην απέλαση ή μη λαθρομεταναστών που έχουν εισέλθει στη χώρα.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του "Sputnik News", στην Ελλάδα, πριν από αρκετές ημέρες, η αστυνομία μετέφερε Αφγανούς λαθρομετανάστες και πρόσφυγες σε καταυλισμούς στο χωριό Διαβατά, στη βόρεια Ελλάδα. Στο χωριό αυτό, εκτιμάται ότι περίπου 2.000 άτομα θα στεγαστούν σε χώρους, όπου μετά βίας στεγάζονται 600 άτομα.

Πολλοί πρόσφυγες επιλέγουν να φτάσουν στην Ειδομένη από την Αθήνα με τα πόδια.

Σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους, έχει περιοριστεί η μεταφορά προσφύγων από τα νησιά, όπου καταφθάνουν οι λαθρομετανάστες από την Τουρκία, με αποτέλεσμα να τιναχθεί στα ύψη ο αριθμός των αφιχθέντων σε διάφορα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα πάντα με τις ελληνικές αρχές, μόνο 437 μετανάστες έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά το Σάββατο, σε σύγκριση με τον μέσο όρο περίπου 4.000 καθημερινών αφίξεων, που ίσχυε προηγουμένως.

Ωστόσο, η αναφορά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην αύξηση κατά 5.000 των αφιχθέντων στην Ελλάδα από την Τετάρτη έως την Παρασκευή (βλέπε αναφορά παρακάτω), δείχνει ότι το φαινόμενο οξύνεται αντί να αντιμετωπίζεται. 

Στις 17 Φεβρουαρίου, η Αυστρία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται στην επικράτειά της σε 3.200 την ημέρα και ότι θα θέσει όριο για την αποδοχή νέων αιτήσεων για άσυλο, σε 80 αιτήσεις ημερησίως.

Την επόμενη μέρα, 18/02, οι αρχηγοί της αστυνομίας της Αυστρίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Σερβίας και της ΠΓΔΜ ανακοίνωσαν μια κοινή συμφωνία, σύμφωνα με την οποία θα συνεργάζονται από κοινού για τον έλεγχο και την καταγραφή των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στα σύνορα μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας.

“Δεν κατανοώ πλέον την πολιτική των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δρα σαν γραφείο ταξιδίων και να στέλνει αλλού όλους τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα χορήγησε άσυλο τον τελευταίο χρόνο 11.000 πρόσφυγες, ενώ εμείς 90.000. Αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί”.

Αυτά τονίζει σε συνέντευξή του στο σημερινό (κυριακάτικο) φύλλο της αυστριακής εφημερίδας "Österreich",  ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σημειώνοντας πως η χώρα του θα παραμείνει συνεπής στη γραμμή της και θα διατηρήσει στους 37.500 τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που έχει αποφασιστεί ως ανώτερο όριο για εφέτος.

Στην ίδια αυτή τη συνέντευξή του, ο Φάιμαν χαρακτηρίζει "σκανδαλώδη" τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, σημειώνει, “έχει συνηθίσει να παρακολουθεί με θλίψη ότι η Ελλάδα στέλνει αλλού τους πρόσφυγες, ενώ συγχρόνως δηλώνει ευχαριστημένη που βρέθηκε κάποιος (εννοώντας την Ελλάδα), ο οποίος ανασκουμπώθηκε και βοήθησε ενεργά”. 

O Έλληνας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", αναφέρθηκε στην στάση της Αυστρίας και έκανε λόγο για στάση της χώρας κάτω από πανικό και με εκλογές ενόψει. “Έκανε μια πολύ εχθρική ενέργεια απέναντι στην χώρα μας”, είπε.

Εν τω μεταξύ, η επιχείρηση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο, η οποία σχεδιάστηκε υποτίθεται για την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών, περιορίζεται μέχρι στιγμής στην ενημέρωση των τουρκικών ή ελληνικών αρχών για την τυχόν εμφάνιση λέμβων με μεταφερόμενους λαθρομετανάστες, όπως επιβεβαιώνεται από την ίδια την ηγεσία της συμμαχίας. Δεν υπήρξε καμία αναφορά σε λαθρομετανάστες ή πρόσφυγες που υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στα σημεία από τα οποία αναχώρησαν.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι, κατά έναν ειρωνικό τρόπο, την ίδια ημέρα που ξεκίνησε η αποστολή του ΝΑΤΟ, περίπου 7.000 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες κατέφθασαν στο νησί της Λέσβου την Παρασκευή, αριθμός που υπερβαίνει κάθε προηγούμενο ρεκόρ αφίξεων.

Την Παρασκευή, το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προέβη σε δήλωση, στην οποία παραδέχθηκε ότι σημειώθηκε αύξηση κατά 5.000 άτομα στον αριθμό των αφιχθέντων λαθρομεταναστών κατά τη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών.

Και όμως, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του σχεδίου του ΝΑΤΟ, ο κ. Μουζάλας τόνισε: “Με το ΝΑΤΟ δεν θα είναι εύκολο να κάνουν τα στραβά μάτια οι Τούρκοι και να αφήνουν τις βάρκες να σκάνε”. Υπολόγισε, μάλιστα, ότι “δεν θα διέρχονται 5.000 πρόσφυγες την ημέρα από την Τουρκία, κι έτσι θα περιοριστούν οι ροες στο 70%”. 

Σε ερώτηση για την κατάσταση στην Ειδομένη, ο κ. Μουζάλας δήλωσε: “Ακόμα ο κόσμος δεν έχει πειστεί ότι έχει κλείσει ο διάδρομος. Ελπίζω ότι θα πειστούν σύντομα. Πιστεύω ότι θα μειωθεί η ροή και θα περάσει το μήνυμα ότι το σύνορο εκεί είναι κλειστό. Μάλιστα, ετοιμάζουμε με τον ΟΗΕ ένα σποτάκι, το οποίο θα κάνει γνωστό ότι το σύνορο είναι κλειστό”.

Ως αποτέλεσμα του κλεισίματος των βόρειων συνόρων, ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι υπολογίζεται, βάσει των μελετών που υπάρχουν για αυτές τις περιπτώσεις, ότι θα εγκλωβιστούν 50.000 - 70.000 άτομα στη χώρα, μέσα στoν επόμενο μήνα.

Συγχρόνως, όμως, φάνηκε καθησυχαστικός: “Έχουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο δυστυχώς πρέπει να εφαρμοστεί και έχει ενημερωθεί σχετικά η ΕΕ. Οι ροές μειώνονται όσο υπάρχει το σχέδιο, όταν κλείνουν τα σύνορα. Σήμερα είμαστε στις 22.000 εγκλωβισμένων ανθρώπων στη χώρα μας. Φτιάχνουμε χώρους έκτακτης ανάγκης - ούτε καν φιλοξενίας - με αντίσκηνα σε γήπεδα κλπ”.

Επίσης, ο υπουργός, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δεν είδε να υπάρχει κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι ενδεχομένως να κηρυχθεί ένα τμήμα της Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ως μέτρο θωράκισης της ασφάλειας των πολιτών.

Αλλά ενώ ο υπουργός κάνει ό,τι μπορεί για να καθησυχάσει τους πολίτες, σε ελληνικό διαδικτυακό ιστότοπο, σύμφωνα πάντα με το "Sputnik News", έχει δημοσιευθεί η είδηση, ότι σύμφωνα με ανώνυμες πηγές στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, Έλληνες αξιωματούχοι έχουν αποστείλει αίτημα για αντίσκηνα και κοντέινερ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης και φιλοξενίας  μισού εκατομμυρίου λαθρομεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα.

Και όλα αυτά χωρίς να συνυπολογισθεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών που υπήρχαν και διέμεναν(!) στην Ελλάδα πριν το 2015. Σε αναφορά του το 2013 στο ΣΕΒ, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε σε 1.500.000 λαθρομετανάστες που υπήρχαν στην Ελλάδα, χωρίς να διευκρινίζει εθνικότητες. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, σε επίσκεψή του στις ΗΠΑ και σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε σε 2.500.000 λαθρομετανάστες που υπήρχαν στην Ελλάδα!!!
Να σημειώσουμε, επίσης, πως καμία κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των προ του 2015 λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Έναν άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών - προσφύγων, στον οποίο προστίθεται σήμερα ένας επίσης άγνωστος αριθμός, ο οποίος σύμφωνα με προβλέψεις αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τις 400.000 (πληροφορίες αναφέρουν προετοιμασίες για σκηνές στο αεροδρόμιο του Ελληνικού), οι οποίοι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, μετατρέποντάς την χώρα σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, με χώρους διαμονής που θα φυλάσσονται από τον Ελληνικό Στρατό, χωρίς να συγκαταριθμηθεί το αποτέλεσμα στην άμυνα της χώρας..., ενώ η εσωτερική ασφάλεια κατακρημνίζεται παταγωδώς από την αφελή και λίαν επικίνδυνη ιδεοληπτική πολιτική αγκύλωση, της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου, περί ανοικτών συνόρων.

Και μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων, κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των γηγενών κατοίκων της χώρας. Και δεν γίνεται, φυσικά, καμία συζήτηση για την φύλαξη των συνόρων και την εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας του Αιγαίου, αφού η κυβέρνηση των "πατριωτών" Τσίπρα - Καμμένου, φαίνεται πως έχει "πετάξει λευκή πετσέτα" από τη στιγμή που παρέδωσε την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων (πλην Καστελλόριζου) στο ΝΑΤΟ..., ευλπιστώντας πως η στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ θα προστατεύσει τα ελληνικά σύνορα και παραβλέποντας ταυτοχρόνως την ρητή θέση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας περί μη εμπλοκής του σε διαφορές κρατών - μελών του...

Τέλος, ενώ ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα αναλάβουν την στέγαση, την σίτιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθρομεταναστών - προσφύγων, την ίδια στιγμή οι Έλληνες πολίτες θα  είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν παράλογους φόρους, να είναι άνεργοι και να χάνουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμούς του δημοσίου ή τραπεζών...
Τι λέει, άραγε, το Σύνταγμα για όλα αυτά;
Πώς μπορεί μία κυβέρνηση να αντιμετωπίζεται ως νόμιμη όταν παραβιάζει το σύνολο των νόμων του Συντάγματος της χώρας και των υποχρεώσεών της απέναντι στους πολίτες -γηγενείς κατοίκους- τους οποίους αντιμετωπίζει ως παρείσακτους και τους αντιμετωπίζει με τακτικές εξολόθρευσης;
Μήπως, ήρθε η ώρα, επιτέλους, να μιλήσει ο λαός;

ΥΓ: Μάλιστα, ο υπουργός Ναυτιλίας, σύζυγος της κυρίας Χριστοδουλοπούλου που έβλεπε τους λαθρομετανάστες να "λιάζονται" και να "εξαφανίζονται", με σημερινές του δηλώσεις για την διαχείριση των εγκλωβισμένων λαθρομεταναστών - προσφύγων, είπε με απόλυτα ευκρίνεια: "αν χρειαστεί θα τους διαμοιράσουμε ισομερώς σε ολόκληρη τη χώρα", επιβεβαιώνοντας τις χειρότερες προβλέψεις όλων εκείνων που η παρέα του κ. Δρίτσα χαρακτήριζε ως "φασίστες" επειδή τολμούσαν να παρουσιάζουν την "φυσιολογική" και στον απόλυτο βαθμό καταστροφική για τη χώρα εξέλιξη της κυβερνητικής πολιτικής...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια