Το ISIS σχεδιάζει να «χτυπήσει» τη Βρετανία τις επόμενες εβδομάδες! «Οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν επιθέσεις στα «πρότυπα» του μακελειού στο Παρίσι»

Οι φανατικοί του ISIS έχουν επιλέξει τη Βρετανία ως τον επόμενο στόχο τους, αναφέρουν ειδικοί σε θέματα ασφαλείας.

Τζιχαντιστές που έχουν γεννηθεί στην χώρα και έχουν ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθούν στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν επιφορτιστεί με την διάπραξη επιθέσεων κατά την επιστροφή τους σε βρετανικό έδαφος.

Οι εξτρεμιστές  σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις  στα «πρότυπα» του Παρισιού «μέσα στις επόμενες εβδομάδες», όπως αναφέρει η Daily Mail.

Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν στην κατοχή τους συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι η Βρετανία είναι η επόμενη στην λίστα με τους στόχους των τζιχαντιστών, με τον κίνδυνο να αυξάνεται μετά το «πράσινο φως» της βουλής για βομβαρδισμούς του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε μια προειδοποίηση του ο αναλυτής σε θέματα τρομοκρατίας στο cnn, Πολ Κρουίκσανκ, ειπε ότι είχε μιλήσει σε υψηλόβαθμους ευρωπαίους αξιωματούχους της αντι-τρομοκρατικής που έλαβαν πληροφορίες ότι ο ISIS«σκοπεύει να χτυπήσει μετά το Ηνωμένο Βασίλειο».

Από τους περίπου 800 βρετανούς που αναχώρησαν από την Βρετανία για να ενταχθούν στον ISIS, οι μισοί επέστρεψαν σε βρετανικό έδαφος.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια