Στόχος της τεχνητής "κρίσης" είναι τα ακίνητα μας

Από τις αρχές του 2010 το λέμε συνεχώς, αλλά πολλοί δεν το έβλεπαν έτσι. Ο στόχος όλης αυτής της τεχνητής κρίσης, την οποία χάφτουμε ως αφελείς, είναι ένας και μοναδικός. Να μας πάρουν τα ακίνητα. Αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε όσο και αν ξοδευόμαστε και πληρώνουμε φόρους για να τα σώσουμε.

Ρευστό στις τσέπες του λαού δεν υπάρχει. Ό,τι αποκτήσαμε είτε με την τίμια εργασία μας, είτε από δάνεια, δυστυχώς το επενδύσαμε κυρίως σε ακίνητα και σε αυτοκίνητα. Ρευστό δεν υπάρχει ούτε στις τράπεζες. Όσοι πήραν το χρήμα, είτε το φυγάδευσαν στο εξωτερικό είτε το έκρυψαν.

Τώρα, για να ξαναπέσει ρευστό στην αγορά, αναγκαστικά θα πρέπει να ρευστοποιηθούν ακίνητα και αυτοκίνητα (στα οποία έχουν επενδυθεί τα χρήματά που πέρασαν από τα χέρια μας), πολύ κάτω του κόστους τους, λόγω της πανικόβλητης υπερπροσφοράς. Τα αυτοκίνητα ήδη ρευστοποιούνται σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ τα τεκμήρια δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ένα αυτοκίνητο πουλιέται πολύ πιο κάτω από το τεκμήριο που βάζει η αριστερή κυβέρνηση δήθεν για την συντήρησή του. Το ίδιο θα συμβεί πολύ σύντομα με τα ακίνητά μας και το ίδιο θα υποστεί και η δημόσια περιουσία.

Το 46 προαπαιτούμενο που επιβάλλεται τώρα είναι η ακύρωση του άρθρου 2 του νόμου 4328/2015 που αφορά τη δυνατότητα εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο. Δηλαδή οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν να εκχωρούν στην εφορία ανείσπρακτα ενοίκια, αλλά θα πληρώνουν φόρο για ενοίκια που δεν εισέπραξαν. Ταυτόχρονα προστατεύονται οι ενοικιαστές από της εξώσεις. Πέστε μας λοιπόν… Είναι αυτό ή όχι ένα τέχνασμα που οδηγεί  στο να χαθεί ένα ακίνητο;

Προσθέστε ακόμα την απελευθέρωση των πλειστηριασμών με την αιτιολογία των κόκκινων δανείων και της φοροδιαφυγής, με την ταυτόχρονη πολυποίκιλη οικονομική επίθεση,  ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, μειώσεις αμοιβών και συντάξεων κ.λ.π. και θα αντιληφθούμε ότι ο κλοιός σφίγγει θανάσιμα γύρω από τα ακίνητά μας.

Αυτό είναι το μεγάλο κόλπο της τεχνητής κρίσης στην οποία μας έχουν υποβάλει και μας κρατούν δέσμιους με την τρομοκρατία και το μονόδρομο των μνημονίων.
Όλα αυτά θα ανατραπούν αν συνειδητοποιήσουμε το τέχνασμα και αντιδράσουμε. Όσο θα παραμένουμε πρόβατα και θα βελάζουμε, ο τσοπάνης θα τρίβει τα χέρια του.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια