Πηγή δανειστών: Η Ελλάδα νομίζει λανθασμένα ότι θα υποχωρήσουμε


«Δεν θα είναι ομαλή η διαδικασία εξεύρεσης λύσης»


Η Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν να θεωρεί ότι οι δανειστές θα υποχωρήσουν στα περισσότερα ζητήματα κάτι που όμως δεν πρόκεται να συμβεί, ανέφερε πηγή των δανειστών με γνώση της διαπραγμάτευσης.

Εκτιμούσαν επιπρόσθετα ότι δεν θα είναι ομαλή η διαδικασία για την εξεύρεση λύσης.

Στο χθεσινό Brussels Group παρατηρήθηκε ελάχιστη πρόοδος ενώ έγινε λόγος από πηγές για παρόμοιο σκηνικό με τα προηγούμενα, κάτι που αποτυπώνει τη μεγάλη διάσταση στις εκτιμήσεις Ελλάδας - δανειστών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δανειστές ακόμα και εάν αποδέχονταν πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 1% θα απαιτούσαν πρόσθετα μέτρα 3-4 δισ. ευρώ διότι αυτή τη στιγμή προβλέπουν πρωτογενές έλλειμμα 0,5%-1% του ΑΕΠ.

Από την ελληνική πλευρά, η εικόνα που δίνεται είναι ότι υπάρχει μεν πίεση αλλά υπό τη μορφή τελεσιγράφου.

Σήμερα πάντως συνεχίζονται στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις στο πλαίσιο του Brussels Group, με το Mega να μεταδίδει ότι μέχρι την Τρίτη πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις, στον απόηχο των πληροφοριών ότι το EuroWorking Group έδωσε τελεσίγραφο για συμφωνία μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη ή την Πέμπτη. Πηγές της Ευρωζώνης με γνώση των διαπραγματεύσεων παραδέχονται πως το κλίμα που κυριαρχεί στις διαβουλεύσεις είναι βελτιωμένο όπως και οι όροι συνεργασίας, αν και όπως αναφέρουν, ο όγκος εργασίας που έχει επωμιστεί η ελληνική πλευρά είναι τεράστιος και δυσανάλογος σε σχέση με το χρόνο που απομένει έως τη λήξη της παράτασης, στο τέλος του Ιουνίου.

Έθνος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια