Περί Πούτιν, φημών για ασθένεια του και πιθανή ΨΕΠ από Δύση.

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας IISCA Sec Group


Χθες το μεσημέρι ακούσαμε για πρώτη φορά από την NY Post (έχει σημασία η πηγή της είδησης εδώ) πώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ασθενούσε, βάση φημών -- μη διασταυρωμένων -- από καρκίνο στο πάγκρεας.

Η Ρώσικη πλευρά το διέψευσε σχεδόν άμεσα όμως ήδη η ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗ είδηση είχε κάνει τον κύκλο της παγκοσμίως. Γιατί τώρα οι φήμες για Πούτιν πώς δήθεν είναι ασθενής με καρκίνο;.. απλά πράγματα!...

1. Ηγέτης που θεωρείται ασθενής, θεωρείται επίσης ως αδύναμος καθώς δεν μπορεί να έχει διάρκεια στις αποφάσεις και πράξεις του.

2. Ηγέτης που ορίζεται ως ασθενής επίσης του αποδίδεται ιδιοτέλεια πιο εύκολα καθώς, ανθρώπινα πλέον, οι συνομιλητές τους θα θεωρούν πως επειδή αυτός δεν έχει τίποτα να χάσει ή να κερδίσει θα θελήσει να περάσει κάποια πράγματα προς όφελος του ιδίου και της υστεροφημίας του, προκαλώντας έτσι μια αρνητική προκατάληψη για τους λόγους που το κάνει.

3. Ο πολιτικός αρχηγός μιας χώρας που θεωρείται ως ασθενής, θα έχει να αντιμετωπίσει εκ των έσω προσπάθειες διαδοχής πριν καν ο ίδιος καταλάβει τι έγινε. Όποιος θυμάται τις καταστάσεις με τον Γιέλτσιν και πώς αυτός κατέληξε, νομίζω ότι αρκεί να κατανοήσει τι μπορεί να κρύβει μια προσπάθεια απόδοσης ασθένειας.

4. Ως γράφων προ μερικών εβδομάδων, έχοντας ίδια πληροφόρηση όπως πολλοί σύμβουλοι ασφαλείας, είχα αναφερθεί στο θέμα του Γιόνγκ Ουν και στην πιθανότητα εκείνος πλέον ΩΣ ΑΣΘΕΝΗΣ να είναι ακατάλληλος για διοίκηση. Από όσο φαίνεται όμως ο ίδιος δείχνει να μην επιβεβαιώνει τις φήμες αυτές με την παρουσία του (ανεξαρτήτως αν ακόμα δηλώνω πεπεισμένος πώς ο συγκεκριμένος αργά ή γρήγορα θα αποκαθηλωθεί). Είναι δείγμα και αυτό τι μπορεί να προκαλέσει μια φήμη περί ασθένειας ενός πολιτικού.

Κατά την γνώμη μου, μάλλον πρόκειται για μια προσπάθεια από το τμήμα MISO των ΗΠΑ, ομολογουμένως άριστη σε σύλληψη καθώς είναι φοβερά δύσκολο να αποτινάξεις από πάνω σου μια τέτοια απόδοση φήμης. Μάλιστα έχει και το πλεονέκτημα της αμφισβήτησης αν και εφόσον χρειαστεί καθώς όπως αναφέρει και το αρχικό δημοσίευμα δεν είναι κάτι διασταυρωμένο αλλά μια πληροφορία αγνώστου πηγής--(Plausible Deniability) --Το σημαντικότερο όμως εδώ είναι το ΓΙΑΤΙ έγινε τώρα αυτό και ΠΩΣ σκοπεύουν να το εκμεταλλευθούν.

Υ.Γ. Ως Έλληνες και ειδικοί πλέον να αναγνωρίζουμε στο πολιτικό στοιχείο την μάχη της συκοφαντίας και της λάσπης (πετάμε από παντού και όλο και κάτι θα μείνει) θα πρέπει να μας πονηρέψει ακόμα περισσότερο μια τέτοια προσπάθεια σπίλωσης μιας δυναμικής ενός πολιτικού που , κακά τα ψέματα, έχει στριμώξει για τα καλά ΗΠΑ και Δύση γενικότερα.

geopolitics.com.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια