Μυκονιάτικη πίτα

Υλικά

  • 8 χωριάτικα φύλλα έτοιμα ή σπιτικά
  • 500 γρ. τυροβολιά (τυρί Μυκόνου)
  • 500 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 5 αυγά
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση


Σε ένα μπολ λιώνετε με πιρούνι το τυρί και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, το πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύετε και προσθέτετε τον άνηθο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε ξανά πολύ καλά.

Εάν τα φύλλα είναι έτοιμα: Βουτυρώνετε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί διαμ. 36 εκ. Στρώνετε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας καλά το καθένα ως εξής: Στρώνετε το πρώτο φύλλο καλύπτοντας περίπου τα 2/3 του πάτου και ένα μέρος από τα πλάγια του ταψιού ώστε το φύλλο να εξέχει. Στρώνετε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο καλύπτοντας αυτή τη φορά το μέρος του ταψιού που έμεινε ακάλυπτο. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα σταυρωτά (επειδή τα φύλλα μπορεί να είναι μικρότερα από τα ταψί) .

Στη συνέχεια απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα βουτυρώνοντας και πάλι καλά το καθένα και βάζοντας τα λίγο σουρωμένα. Κλείνετε την πίτα φτιάχνοντας έναν κόθρο (τυλίγετε προς τα μέσα τα κάτω φύλλα που εξέχουν). Πασπαλίζετε με σουσάμι και χαράζετε την πίτα σε τριγωνικά κομμάτια.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 55'-60' περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, τη ραντίζετε με λίγο νερό και τη σκεπάζετε με μία πετσέτα κουζίνας. Την αφήνετε για λίγο να κρυώσει και σερβίρετε. 

icookgreek.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια