Ποιοι οι δικοί σας στόχοι για τη νέα χρονιά;

Γράφει η maridor

Για άλλη μια φορά ο παλιός χρόνος φεύγει και η νέα χρονιά ευχόμαστε όλοι να είναι ξεχωριστή και να χαρίσει σε όλους μας την πολυπόθητη ευτυχία. Ο καθένας μας, λοιπόν, αυτές τις μέρες κάνει νέα όνειρα για τη χρονιά που έρχεται.

Κάποιος θέλει να αγοράσει ένα νέο αμάξι, άλλος θέλει να αγοράσει σπίτι, άλλος να τα πάει καλά στο σχολείο, άλλος να βρει μια θέση εργασίας γιατί είναι άνεργος... Πολύ ωραία όλα αυτά. Αυτά είναι όνειρα για το μέλλον, όνειρα που σχετίζονται με τα υλικά αγαθά και με την καθημερινότητά μας. Δυστυχώς, όμως, στις μέρες μας ξεχνάμε τον πιο σημαντικό παράγοντα της ευτυχίας. Για να νιώθει κανείς ευτυχισμένος δεν αρκεί να έχει υλικό πλούτο και κοινωνική αναγνώριση. Η πραγματική ευτυχία πηγάζει από μέσα μας. Έτσι το πραγματικό ερώτημα που όλοι μας ξεχνάμε να θέσουμε στο τέλος του χρόνου είναι: «Τι έκανα λάθος το προηγούμενο έτος;». Ο στόχος της νέας χρονιάς βλέπετε δεν πρέπει να είναι η απόκτηση νέου υλικού πλούτου αλλά η βελτίωση του ίδιου μας του εαυτού. Αν το έτος που πέρασε, για παράδειγμα, παραμελούσα την οικογένειά μου κι αφιέρωνα πολύ χρόνο στη δουλειά μου, τότε αυτό ίσως είναι κάτι που αξίζει να προσπαθήσω να αλλάξω το νέο έτος. Αν τη χρονιά που πέρασε, κλείστηκα στον εαυτό μου κι απομάκρυνα φίλους και γνωστούς από δίπλα μου, ίσως αξίζει στόχος μου αυτή τη χρονιά να είναι να βρω ένα νέο, πραγματικό φίλο.

Όσα λάθη κι αν κάναμε το προηγούμενο έτος αξίζει πραγματικά να κάνουμε μια ανασκόπηση κι αφού τα εντοπίσουμε να προσπαθήσουμε να τα αλλάξουμε βελτιώνοντας τον εαυτό μας και τη ζωή μας. Γιατί μην ξεχνάτε ότι ευτυχισμένος είναι μόνο αυτός που νιώθει καλά με τον εαυτό του. Ένας άνθρωπος που θέτει σαν στόχο του να βελτιώσει τον εαυτό του δεν μπορεί παρά να είναι πιο ευτυχισμένος τη νέα χρονιά.

Καλή χρονιά σε όλους και Ε Υ Τ Υ Χ Ι Σ Μ Ε Ν Ο Σ ο καινούργιος χρόνος !!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια