Εκκενώνεται η Λευκίμμη στον Εβρο - Νέα μεγάλη φωτιά στην Κορινθία

Την κατοικημένη περιοχή της Λευκίμμης απειλεί η πυρκαγιά που κατακαίει τον Εβρο για 15η συνεχόμενη ημέρα. 


Δύο μηνύματα 112

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το σύστημα προειδοποίησης 112 με το οποίο τους ζητήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Περί τις 6μ.μ. αποφασίστηκε η εκκένωση της περιοχής και οι ντόπιοι ενημερώθηκαν με νέο μήνυμα να εκκενώσουν προς Τυχερό.

«Κατευθύνεται προς τη Λευκίμμη η φωτιά», δήλωνε νωρίτερα στην «Κ» μέλος της Πυροσβεστικής, επισημαίνοντας ωστόσο πως η φορά της δεν είναι σταθερή και αλλάζει ανάλογα με τους ανέμους. «Μας δυσκολεύει το ανάγλυφο, οι αναζωπυρώσεις εξαρτώνται από την καύσιμη ύλη που βρίσκει στο πέρασμά της η φωτιά», σημείωνε η ίδια πηγή. 

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν πάνω από 580 πυροσβέστες, ενώ από το πρωί έχουν απογειωθεί και πραγματοποιούν ρίψεις νερού 8 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. 

Νέα πυρκαγιά στην Κορινθία

Νέα, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Στεφάνι Κορινθίας. Η φωτιά καίει σε δύσβατη, δασική περιοχή και στο μέτωπο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, 9 οχήματα εδάφους, 4 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. 

Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη ζώνη. Τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. 


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια