"Πολυεθνική" οργάνωση οι Χούλιγκαν της Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Βόσνιοι, Αλβανοί & Γερμανοί συμμετείχαν στην "καταδρομική" - Υποψίες για εθνοτικά & πολιτικά κίνητρα


Οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι γνωστοί διεθνώς για τις φιλοναζιστικές τους καταβολές-Ερωτήματα για το κατά πόσο ήταν "τυχαία" η επίθεση σε οπαδούς της ΑΕΚ-Αυτόπτης μάρτυρας κάνει λόγο για «οργανωμένη» επίθεση

Εντύπωση προκαλεί η καταδρομική της "πολυεθνικής" οργάνωσης χούλιγκαν από την Κροατία, καθώς μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός και ένας Γερμανός, ενώ υπάρχουν υποψίες και για εθνοτικά και πολιτικά κίνητρα πίσω από την επίθεση. Αυτόπτες μάρτυρες πάντως, επιβεβαιώνουν πως τα γεγονότα υποδείκνυαν πλήρη οργάνωση.

Για «οργανωμένη» επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, υποστηριζόμενοι από οπαδούς του Παναθηναϊκού, κατά οπαδών της ΑΕΚ κάνει λόγο αυτόπτης μάρτυρας των δολοφονικών επεισοδίων που σημειώθηκαν, το βράδυ της Δευτέρας, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, ιδιοκτήτης μαγαζιού, μιλώντας στο OPEN περιγράφει την άγρια «επιδρομή» των Κροατών χούλιγκαν που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ.

«Περίπου 10 παρά, είχα το μαγαζί μισογεμάτο και κάποιος ήρθε και με ειδοποίησε. Ήρθε ένα άτομο της ΑΕΚ και είπε πως θα κάνουν κατέβασμα οι Κροάτες. Μου 'πε σιγά σιγά να διώξω τον κόσμο», λέει αρχικά.

«Μετά από 10 λεπτά άρχισαν να βάζουν φωτιές. Γύρω στα 200-300 άτομα άρχισαν και τα έσπαγαν όλα. Στο κατέβασμα αρχίζει και αδειάζει το μαγαζί, πετάγανε καρέκλες ο ένας στον άλλο και συναντήθηκαν με 20-30 ΑΕΚτζήδες», περιγράφει.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια