Κλειστά τα σχολεία στην Κάρυστο - Ανησυχία για το άγνωστο ρήγμα που έδωσε σεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ


Ανησυχία επικρατεί μετά τους διαδοχικούς σεισμούς των 4,8 Ρίχτερ και τους δύο ακόμη σεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ που ακολούθησαν.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, τα σχολεία κλείνουν προληπτικά στην Κάρυστο για να γίνουν έλεγχοι λόγω των διαδοχικών σεισμών. «Πρέπει να κάνουμε προληπτικούς ελέγχους στα σχολεία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καρύστου για να συμπληρώσει ότι οι σεισμοί ήταν ανησυχητικοί. «Για την ώρα δεν φαίνεται να έχουμε ζημιές από τον σεισμό», λέει αλλά «σε κάθε περίπτωση πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας», τονίζει.

Νέες σεισμικές δονήσεις των 4,1 και 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκαν στις 07:23 στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας ταρακουνώντας μέσα σε λίγη ώρα ξανά την Αττική και την Εύβοια.

Στις 06:32 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην ίδια περιοχή, με εστιακό βάθος τα 13,2 χλμ., και επίκεντρο τα 9 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της συνεχής σεισμικής δραστηριότητας καθώς και για προληπτικούς ελέγχους σήμερα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια