Ματσάρα! Ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι Γερμανίας-Ισπανίας και ανοιχτά όλα στον όμιλο!


Δεν ανέδειξε νικητή η ευρωπαϊκή «τιτανομαχία» ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γερμανία, που διεξήχθη στο στάδιο Al-Bayt, της πόλης Al-Khor, για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Μουντιάλ, στο Κατάρ.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και ως εκ τούτου τα πάντα, όσον αφορά στην πρόκριση, θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, με τους Ισπανούς να αντιμετωπίζουν την Ιαπωνία και τα «πάντσερ» να κοντράρονται με την Κόστα Ρίκα.

Οι «φούριας ρόχας» άνοιξαν το σκορ με τον νεοεισελθόντα, Μοράτα στο 62’, ωστόσο οι Γερμανοί ισοφάρισαν στο 83’ με τον Φίλκρουγκ, που επίσης είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς ως αλλαγή.

Μετά από αυτή την ισοπαλία η Ισπανία έχει 4 πόντους, ενώ από τη μεριά του το συγκρότημα του Φλικ ξεκόλλησε από το μηδέν, παίρνοντας τον πρώτο του βαθμό στον όμιλο.

H πρώτη μεγάλη φάση στην ευρωπαϊκή «τιτανομαχία» ανήκε στους Ισπανούς, οι οποίοι «φλέρταραν» με το 1-0 στο 7ο λεπτό όταν ο Όλμο εξαπέλυσε μία… οβίδα, βλέποντας αρχικά τον Νόιερ και στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι να του στερούν το γκολ.

Στο 40ο λεπτό, μετά την εκτέλεση φάουλ του Γκορέτσκα, ο Ρούντιγκερ βρέθηκε αμαρκάριστος στην «καρδιά» της ισπανικής άμυνας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ήταν σε θέση οφσάιντ, κι έτσι το γκολ του δεν μέτρησε.

Στο 62′ ο Αλβάρο Μοράτα, ο οποίος είχε μπει στο παιχνίδι οκτώ λεπτά νωρίτερα, κατάφερε να βρει δίχτυα, μετά από πάσα του Άλμπά, κάνοντας το 1-0 για τους «φούριας ρόχας».

Στο 83ο λεπτό ήρθε η απάντηση των «πάντσερ», που κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Φίλκρουγκ, ο οποίος, 13 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, με πολύ ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή, εκτέλεσε τον Σιμόν, για το 1-1.

Ισπανία-Γερμανία 1-1

Γκολ: 62′ Μοράτα (Ισπανία), 83′ Φίλκρουγκ (Γερμανία)

Κίτρινες: Κερέρ (Γερμανία), Μπουσκέτς (Ισπανία), Γκορέτσκα (Γερμανία), Κίμιχ (Γερμανία)

Κόκκινες:

Δοκάρια: 7′ Όλμο (Ισπανία)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν – Καρβαχάλ, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (82′ Μπαλντέ), Μπουσκέτς, Γκάβι (66′ Γουίλιαμς), Πέδρι – Φεράν Τόρες (54′ Μοράτα), Ασένσιο (66′ Κόκε), Όλμο.

Γερμανία (Χάνσι Φλικ): Νόιερ – Κερέρ (70′ Σανέ), Ζίλε, Ρούντιγκερ, Ράουμ (87′ Σλότερμπεκ), Κίμιχ, Γκορέτσκα – Γκνάμπρι (85′ Χόφμαν), Γκιντογκάν (70′ Κλόστερμαν), Μουσιάλα – Μίλερ (70′ Φίλκρουγκ)


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια