WRC - Ράλλυ Βελγίου: Ο Tanak στην πρωτοπορία μετά το λάθος του Neuville!


Στην πρωτοπορία του Ράλλυ Βελγίου πέρασε ο Ott Tanak έπειτα από το λάθος του teammate του, Thierry Neuville. Ο Βέλγος είχε κυριαρχήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όμως, η έξοδος που είχε στην 15η ειδική διαδρομή τον έθεσε εκτός συνέχειας για σήμερα και εκτός διεκδίκησης της νίκης.

Το λάθος αυτό ήρθε στην χειρότερη δυνατή στιγμή για τον οδηγό της Hyundai. Έπειτα από την έξοδο του Rovanpera εχθές, ο Neuville είχε μια χρυσή ευκαιρία να ξαναμπεί στην μάχη του πρωταθλήματος εντός έδρας. Το δικό του i20 είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στις τρεις από τις πέντε πρώτες ειδικές της ημέρας.

Ξεκινώντας την προτελευταία ειδική, ο Βέλγος είχε αυξήσει την διαφορά του από τον Tanak στα 17,2 δευτερόλεπτα. Όμως, όλα πήγαν στράφι τελικά. Ο Neuville έπεσε -όπως και ο Breen το πρωί- σε ένα από τα πολλά χαντάκια που βρίσκονται εκατέρωθεν της διαδρομής. Παρά το ότι η έξοδος δεν έγινε με υψηλή ταχύτητα, το Hyundai υπέστη σοβαρή ζημιά.

Οι θεατές βοήθησαν τον συμπατριώτη τους να βγει από το χαντάκι. Όμως, ένα χιλιόμετρο παρακάτω ο Neuville θα πάρκαρε το τραυματισμένο του αυτοκίνητο, χάνοντας κάθε ελπίδα για νίκη. Έτσι, η πρωτοπορία πέρασε στον Tanak ο οποίος έχοντας κερδίσει τις δύο τελευταίες ειδικές βρίσκεται 8,2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Evans.

Για την έξοδο του Neuville, ο Tanak δήλωσε: “Είναι κρίμα αυτό που συνέβη αλλά νομίζω ότι ως ομάδα πρέπει να ανταγωνιζόμαστε τους άλλους και όχι μεταξύ μας. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν“. Ο Εσθονός είναι σε εξαιρετική θέση για να πετύχει την δεύτερη συνεχόμενη και τρίτη συνολικά φετινή νίκη του. Ο Evans, όμως, είναι κοντά. Αντιθέτως, οι Rovanpera και Neuville στοχεύουν, πλέον, αποκλειστικά στους βαθμούς της Power Stage.

Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης 

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια