Νέα πρόκληση Τσαβούσουγλου: Η Ελλάδα να προχωρήσει σε αποστρατικοποίηση νησιών αλλιώς θέτουμε θέμα κυριαρχίας


Σε άλλη μια πρόκληση προχώρησε η Τουρκία το πρωί της Τρίτης δια του υπουργού Εξωτερικών της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δεν δίστασε να επανέλθει στο αβάσιμο αίτημα της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου εκτοξεύοντας και απειλές όσον αφορά την ελληνική κυριαρχία επί των νησιών αυτών.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Αnadolu o Τσαβούσογλου είπε ότι «αν η Ελλάδα δεν υποχωρήσει από αυτές τις παραβάσεις θα ανοίξουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών αυτών» επιβεβαιώνοντας πλήρως όσα έλεγε νωρίτερα στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Newsbomb.gr ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ότι η Τουρκία είναι αυτή που με τη στάση της αποτελεί κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σχολίασε και το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ λέγοντας ότι «έκαναν lobbying στις ΗΠΑ κατά ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ. Βάζουμε τέλος στον μηχανισμό συνομιλιών με την Ελλάδα».

Ο Τσαβούσογλου με ειρωνικό ύφος πρόσθεσε, μάλιστα, πως «οι Έλληνες πολιτικοί πιστεύουν ότι αν δεν επιτεθούν στην Τουρκία 5-10 φορές την ημέρα δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το κοινό τους»

Ο ίδιος δεν δίστασε, μάλιστα, σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε από κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας και αναπαράγεται από όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να παρουσιάσει και έναν χάρτη με όλα τα ελληνικά νησιά για τα οποία η Άγκυρα ζητά με προκλητικό τρόπο να προχωρήσει η αποστρατικοποίηση.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια