Formula 1 - GP Μπαχρέιν: Pole position για Leclerc!

Ο Charles Leclerc και η Ferrari εντυπωσίασαν στο Μπαχρέιν. Οι Μονεγάσκος πήρε την pole έπειτα από μεγάλη μάχη με τον Verstappen. Τρίτος ο Sainz.


Η Ferrari επέστρεψε! Η Ιταλική ομάδα έπειτα από δύο χρόνια μέτριων εμφανίσεων μάχεται ξανά για την κορυφή. Η εμφάνιση και των δύο F1-75 ήταν εντυπωσιακή, ενώ ο Leclerc δίνοντας τα όλα στον τελευταίο του γύρο κατάφερε να εξασφαλίσει την pole από τον Verstappen! Εξαιρετικός και ο Sainz, ενώ οι Mercedes είναι σαφώς πιο πίσω. Μεγάλες εκπλήξεις για Haas και ALfa Romeo.

Οι εκπλήξεις ξεκίνησαν ήδη από το Q1 με τις Haas και Alfa Romeo να εντυπωσιάζουν με τους πολύ ανταγωνιστικούς τους χρόνους. Ferrari και Red Bull έκαναν απλώς τους απαραίτητους χρόνους για να περάσουν στο Q2 αν και οι Leclerc-Sainz φάνηκαν να πιάνουν υψηλό ρυθμό πιο εύκολα.

Οι δύο Mercedes ήταν εμφανώς πιο πίσω από τις δύο άλλες κορυφαίες ομάδες, με τον Russell μάλιστα να χρειάζεται και 2ο γύρο για να σιγουρέψει την πρόκρισή του στο Q2. Η απογοήτευση, όμως, άκουγε στο όνομα Ricciardo. Ο Αυστραλός δεν μπόρεσε να τιθασεύσει την MCL36 με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας. Ο Norris κατάφερε να προκριθεί, αν και είναι εμφανές ότι το μονοθέσιο της Mclaren έχει αρκετά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Απογοήτευση και για την Aston Martin που φάνηκε εκτός ρυθμού από την αρχή. Ο Tsunoda επίσης δεν τα κατάφερε πληρώνοντας τον χαμένο χρόνο από το FP3. Με τον Ιάπωνα θα έμεναν εκτός  οι Hulkenberg, Ricciardo, Stroll και Latifi.

Το Q2 ξεκίνησε και πάλι με τις Haas να θέτουν πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους. Θα ήταν ο Verstappen όμως που θα “έγρααφε” νωρίς τον ταχύτερο χρόνο με 1:30.757. Ο Leclerc θα ακολουθούσε τον Ολλανδό πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω, όμως. Ακόμη πιο πίσω θα έμεναν οι  δύο Mercedes με τον Hamilton πέμπτο να υπολείπεται του εντυπωσιακού Magnussen! Ο Δανός, όμως, θα ήταν άτυχος αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο μονοθέσιό του που θα τον κρατούσε στα pits για το υπόλοιπο της διαδικασίας.

Ο Verstappen δεν θα επιχειρούσε δεύτερη φορά στην περίοδο. Αντιθέτως Ferrari και Mercedes θα έβγαιναν ξανά, πλησιάζοντας τον αρχικό χρόνο του Ολλανδού. Εξαιρετικοί οι Gasly και Bottas που κατάφεραν την τελευταία στιγμή να περάσουν στο Q3. Εκτός συνέχειας θα έμεναν οι Ocon, Schumacher, Norris, Albon και Zhou.

Το Q3 ξεκίνησε με τις προσπάθειες των Mercedes, οι οποίες βγήκαν με χρησιμοποιημένα softs. Σύντομα, όμως, θα γινόταν εμφανές πώς ο αγώνας για την pole δεν θα ήταν δικός τους. Οι δύο Ferrari και ο Verstappen θα ήταν ήδη από τον πρώτο τομέα σχεδόν μισό δευτερόλεπτο ταχύτεροί τους. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην εσωτερική μάχη της Ferrari θα ήταν ο Sainz εκείνος που θα κέρδιζε παίρνοντας την προσωρινή pole. Ο Verstappen από την τρίτη θέση παραπονιόταν για το ότι τα ελαστικά δεν είχαν καλή απόδοση.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια