WRC - Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Εκπληκτική νίκη Loeb, έφτασε τις 80 στην καριέρα του!


Σαν το παλιό κρασί! Ο Sebastien Loeb πήρε την νίκη στην πρεμιέρα της νέας, υβριδικής εποχής του WRC, στον πρώτο του αγώνα με την M-Sport.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ

Η τελευταία μέρα του Ράλλυ Μόντε Κάρλο αποδείχθηκε τόσο δραματική και ενδιαφέρουσα όσο κάθε άλλη!

Κι αυτό, γιατί η νίκη άλλαξε χέρια στην προτελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα, με τη μάχη των γιγάντων να κρίνεται εν πολλοίς κι από την τύχη.

Η πλήρης ανατροπή ήρθε στην SS16, όταν ο Sebastien Ogier είδε το εμπρός αριστερά ελαστικό του να κλατάρει και τον ίδιο να χάνει χρόνο με κάθε χιλιόμετρο που περνούσε, με αποτέλεσμα ο Sebastien Loeb να περάσει ξανά στην πρωτοπορία του αγώνα, με την powerstage να απομένει.

Το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε στην τελευταία Ε.Δ., όταν ο οδηγός της Toyota έκανε jump start και πήρε ποινή 10 δευτερολέπτων για αυτό, πράγμα που τον έθεσε τελείως εκτός μάχης, αν και οδήγησε εξαιρετικά, κάνοντας το ταχύτερο πέρασμα στην PS, παίρνοντας τους 5 επιπλέον βαθμούς. 

Ασύλληπτες επιδόσεις, μοναδικός χαρακτήρας για τον θρύλο της αυτοκίνησης!
Έτσι, ο Loeb πήρε τη νίκη, ισοφαρίζοντας τις 9 του άσπονδου φίλου του στο Μόντε Κάρλο και τις 80 συνολικά, ενώ η συνοδηγός του, Isabelle Galmiche, έγινε η πρώτη γυναίκα νικήτρια ράλι μετά από αρκετά χρόνια. 

Στο βάθρο ανέβηκε ο Craig Breen, που καθ'όλη τη διάρκεια του πρώτου του ράλι με την M-Sport οδήγησε με σύνεση κα υπομονή, κι επί της ουσίας ηγείται της βαθμολογίας των μόνιμων οδηγών της κατηγορίας.

Ο Kalle Rovanpera έδειξε για ακόμα μία μέρα την ταχύτητά του, καθώς είχε πια βρει τον ρυθμό του με το GR Yaris Rally1, γράφοντας σταθερά καλούς χρόνους και στις τέσσερις τελευταίες ειδικές διαδρομές.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τον Gus Greensmith, που μαζί με τους teammate του στην M-Sport βοήθησε στο να μπορέσει η βρετανική ομάδα να τερματίσει στη δεκάδα με τα περισσότερα αυτοκίνητα.

Μετά κόπων και βασάνων τερμάτισε το μοναδικό Hyundai i20 N Rally1 που έμεινε στον αγώνα, αυτό του Thierry Neuville, στην 6η θέση. Ο Oliver Solberg αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, καθώς οι αναθυμιάσεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου καθ'όλη την Παρασκευή και το Σάββατο έκανα τον ίδιο και τον συνοδηγό του να μη νιώθουν καλά σήμερα.

Αναλυτικά η κατάταξη με το τέλος του ράλλυ:




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια