«Μαύρο» Δεκέμβριο βλέπουν οι ειδικοί: Προειδοποιούν για 100 θανάτους την ημέρα από κορωνοϊό - Στο μικροσκόπιο η επίδραση της Όμικρον


«Μαύρος» προοιωνίζεται ο Δεκέμβριος σε ό,τι αφορά τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, με τους ειδικούς να παρακολουθούν με αγωνία τα επιδημιολογικά δεδομένα και την επίδραση της υπερμεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον, την ώρα που ήδη τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όριά τους.

H χθεσινή μέρα, σημαδεύτηκε από τους 116 απώλειες ανθρώπινων ζωών, στο βωμό του κοροναϊού,  ενώ σε υψηλά επίπεδα είναι και ο αριθμός των διασωληνωμένων, που ανήλθαν σε 714.

Το πρόβλημα είναι ότι τα οδυνηρά αυτά στοιχεία, δυστυχώς δεν θα είναι και τα τελευταία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Θα βλέπουμε 100 νεκρούς καθημερινά μέχρι το τέλος του χρόνου

Σύμφωνα με τον γιατρό και καθηγητή στις ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη, η έξαρση στον αριθμό των νεκρών θα κρατήσει έως και τα Χριστούγεννα ή το τέλος του έτους.

Όπως εξήγησε, μπορεί να βλέπουμε καθημερινά 100 νεκρούς, μέχρι τις γιορτές, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κοροναϊό στη χώρα μπορεί να φτάσει τους 20.000 ακόμα και 21.000 μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Δεν σοκαριζόμαστε πια από τον αριθμό των νεκρών και αυτό είναι το πρόβλημα.  Έχει γίνει περίπου αποδεκτό ότι δεν τρέχει τίποτα», σημείωσε μιλώντας στον Σκάι.

Γεγονός είναι ότι μόνο τις πρώτες 6 μέρες του Δεκεμβρίου, συνολικά 556 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κοροναϊό.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια