Ο Ολυμπιακός έκανε «πασαρέλα» στον... οίκο του Αρμάνι


Ο Ολυμπιακός κρατούσε την καλύτερη «παράστασή» του για την πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο και το «Mediolanum Forum».

Με μια καθηλωτική εμφάνιση, οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν με 93-72 την ομάδα του κορυφαίου σχεδιαστή μόδας, Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα, «καταστρέφοντας» την ημέρα του καθώς μερικές ώρες νωρίτερα είχε χριστεί «Ιππότης Εργασίας» από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα. 

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα πέτυχε την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του στη 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αντιδρώντας άμεσα μετά την ήττα στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό και δείχνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι ο φετινός του δεν εξαντλείται απλώς σε μια παρουσία στα πλέι οφ.

Ταυτόχρονα, υποχρέωσε τους Ιταλούς σε τρίτη κατά σειρά αποτυχία στη διοργάνωση και πρώτη εντός έδρας, σε μια βραδιά γεμάτη κορυφαίες επιδόσεις για την ελληνική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός, που είδε το ρεκόρ του να βελτιώνεται σε 8-4 κι έφτασε την Αρμάνι στην κατάταξη, έκανε ρεκόρ τριπόντων στην Ευρωλίγκα με 18 εύστοχα σε 33 προσπάθειες, ενώ και οι 60 πόντοι που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο συνιστούν την κορυφαία επίδοσή του για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είχε 18 πόντους με 5/9 τρίποντα, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ 14 (4/6 τρίποντα) και ο Σάσα Βεζένκοφ 12 (2/3 τρίποντα), ενώ «καταλύτης» ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με την αμυντική συνεισφορά του.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν σαν... κομάντος στον αγώνα και με τον Ντόρσεϊ «σεληνιασμένο» να σκοράρει τους 12 από τους συνολικά 14 πόντους του στο πρώτο δεκάλεπτο, με 4/5 τρίποντα, προηγήθηκαν 20-8 στο 5ο και 30-25 στο 10΄.

Ένα τρίποντο του Ντάνιελς στο ξεκίνημα της β΄ περιόδου έφερε την Αρμάνι σε απόσταση βολής (28-30), αλλά ποτέ πιο κοντά. Με τον Ολυμπιακό να μετρά με 12/16 τρίποντα, με Λαρεντζάκη, Σλούκα, Βεζένκοφ και τον Μάρτιν να κυριαρχεί στις ρακέτες, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 60-45, βάζοντας το νερό στο αυλάκι.

Με την «ερυθρόλευκη» επίθεση να σιγεί στα πρώτα 4,5 λεπτά της τρίτης περιόδου, έπιασε δουλειά η άμυνα κι έτσι στο 30΄ διατηρούσαν ακόμη το +15  (57-72).

Στο 34΄ το σκορ ήταν 77-58 και ο Λαρεντζάκης συνέχιζε το κρεσέντο του «ακυρώνοντας» στην πράξη τα τρίποντα του Ροντρίγκεθ, με την απογοητευμένη Αρμάνι να βρίσκεται στο καναβάτσο και να μην μπορεί να αντιδράσει.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια