Μετάλλαξη Όμικρον: Ο πλανήτης οχυρώνεται – Κλειστά σύνορα, μέτρα και στο βάθος τα Χριστούγεννα


Κι ενώ είχαμε αρχίσει να βλέπαμε - λόγω των εμβολίων - φως στην άκρη του τούνελ, η νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στη Μποτσουάνα βάζει και πάλι τον πλανήτη στη διαδικασία «σφραγίσματος» και περιορισμών. Και όλα αυτά λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι επιστήμονες γνώριζαν από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του κορωνοϊού ότι ο ιός θα εμφανίζει μεταλλάξεις, αν αυτές θα εξελίσσονταν σε πιο απειλητικές για τη ζωή θα έμενε να φανεί. Από το Νοέμβριο του 2019 έως σήμερα ήρθαμε αντιμέτωποι με την «Βήτα», «Γάμα», «Δέλτα», «Δέλτα Plus», και καταφέραμε με τα εμβόλια και τα μέσα προστασίας, να ζούμε με αυτές. Όμως, όταν ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε την Πέμπτη την ανακάλυψη της παραλλαγής B.1.1.529, της «Όμικρον» δηλαδή, η οποία δείχνει ότι εξαπλώνεται γρήγορα, ήταν η πιο ισχυρή υπενθύμιση ότι η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει και δεν θα τελειώσει τόσο γρήγορα.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αυτό που τρέμει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, αν τελικά η μετάλλαξη «Όμικρον» αντέχει στο εμβόλιο κάτι που οδηγούσε σε «πανδημία κορωνοϊού Volume 2».

Ο πλανήτης «οχυρώνεται» απέναντι στη μετάλλαξη «Όμικρον»

Η ανακοίνωση της Πέμπτης βρήκε τα κράτη σχετικά προετοιμασμένα, με Ευρώπη και Αμερική να λαμβάνουν άμεσα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της «Όμικρον».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια