WRC Ράλλυ Ισπανίας - 1η Μέρα: Ο Thiery Neuville πήρε τα ηνία από τον Elfyn Evans στο φινάλε


Ήταν μία μέρα κυριαρχίας για τον Elfyn Evans αυτή στις ΕΔ της Καταλωνίας - μέχρι που δεν ήταν.

Ο Ουαλός, που γνωρίζει ότι πρέπει να κερδίσει για να κρατήσει τον εαυτό του εντός της μάχης για τον τίτλο των οδηγών, μπήκε «με το μαχαίρι στα δόντια» από την 1η ως την 5η ΕΔ, όταν κι έχασε τα ηνία του αγώνα από τον Thierry Neuville.

Είχε και τις πιο «τρομακτικές» του στιγμές ο οδηγός της Toyota, ειδικά στην SS5, όταν παραλίγο να χάσει τον έλεγχο του Yaris WRC:

«Ήταν τρομακτικό! Με αποσταθεροποίησε το χώμα που ακούμπησα και απογειώθηκε το αμάξι. Μετά, ήταν φυσικό να είμαι πιο διστακτικός σε κάποια σημεία,» ήταν τα λόγια του μετά.

Όσο για τον Βέλγο, εκεί ήταν που κατάφερε να περάσει πρώτος, πιέζοντας αρκετά στο δεύτερο loop και -πιο κρίσιμα- στην ΕΔ5, για να περάσει πρώτος και να συλλέξει βαθμούς για τη Hyundai στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Το ίδιο δεν μπόρεσε να κάνει ο ομόσταβλός του, Ott Tanak, που μετά το τετακέ που είχε το πρωί, εγκατέλειψε στην ΕΔ4, όταν πάτησε άτσαλα εκτός δρόμου:

«Δυστυχώς, βγήκαμε εκτός στην SS4, προκαλώντας ζημιές στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να συνεχίσουμε,» δήλωσε αργότερα ο Εσθονός. «Είχαμε μεγάλη ταχύτητα σε εκείνο το σημείο, μπλόκαραν οι εμπρός τροχοί στο ακάθαρτο σημείο και μετά δεν μπορούσαμε να το σώσουμε. Η ομάδα θα πάρει το αυτοκίνητο και θα δει τι ζημιές έχουν σημειωθεί, και μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα.»

Τρίτος βρέθηκε έτσι ο Sebastien Ogier, που με αυτόν τον τρόπο ασκεί πίεση στον Evans, που με τη σειρά του δεν θέλει να αφήσει τον τίτλο να χαθεί από τώρα. Ο Γάλλος μοιάζει να εκμεταλλεύεται ό,τι του δίνει το αυτοκίνητο, με εξαίρεση την δυσαρέσκειά του για το χώμα που είχε μπει στις διαδρομές.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια