GP Τουρκίας: Νίκη Bottas, παράπονα Hamilton από την ομάδα


Ο Valtteri Bottas πήρε τη νίκη στο Τουρκικό Grand Prix, όσο ο Lewis Hamilton ήταν φανερά εκνευρισμένος από την στρατηγική της Mercedes προς το τέλος του αγώνα. 

Στην εκκίνηση, όλοι είχαν επιλέξει την ενδιάμεση γόμα, με δεδομένο ότι η πίστα ήταν ακόμα βρεγμένη. 

Μπροστά, όλοι έφυγαν καθαρά και χωρίς να αλλάξουν θέσεις, ενώ ο Hamilton ανέβηκε 10ος, με τον Alonso να πέφτει πίσω, αφού είχε επαφή με τον Gasly. Ο Γάλλος τιμωρήθηκε με 5 δευτερόλεπτα για αυτό.

Με τον Bottas μπροστά να ανοίγει τη διαφορά του από τον Verstappen, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο πώς ο Tsunoda καθυστερούσε τον Hamilton, κρατώντας τον στην 9η θέση.

Ο Sainz κέρδιζε συνεχώς έδαφος, έχοντας ξεκινήσει από την 19η θέση, ενώ ο Hamilton πέρασε το εμπόδιο Tsunoda στον 8ο γύρο.

Μετά, ο Stroll ήταν σαφώς πιο εύκολος στόχος για τον 7κις πρωταθλητή, όπως κι ο Norris, με τον οδηγό της Mercedes να είναι 6ος ως τον 11ο γύρο. 

Δεν άργησε να περάσει κι αυτόν, για να μπει στην 5άδα, όσο ο Sainz έμπαινε στη δεκάδα, προσπερνώντας (με επαφή) τον Vettel.

Ο ρυθμός των Mercedes σε εκείνο το σημείο ήταν τρομερός, και φαινόταν κι από τον Bottas, που πλέον ήταν 3,3 δλ. μπροστά από τον Verstappen.

Ο Verstappen άρχισε να μειώνει την διαφορά από τον Bottas μπροστά, όμως, μετά τον 15ο γύρο, ρίχνοντάς την στα 2,5 δλ.

Στον 23ο γύρο μπήκε για νέο σετ ενδιάμεσων ο Ricciardo, ενώ ο Tsunoda έκανε λάθος στη Στροφή 9 κι έπεσε θέσεις.

Τότε άρχισαν κι οι πρώτες αναφορές για βροχή στην πίστα, ιδίως σε εκείνη τη Στροφή 9.

Μερικούς γύρους μετά, ο Hamilton έφτασε τον Perez, και θα έδινε μάχη για την 4η θέση. Οι δύο τους είχαν πολύ έντονη μάχη στο τελευταίο sector, με τον Hamilton να κερδίζει και να χάνει την θέση μέσα σε μερικές στροφές στον 35ο γύρο.

Ένα γύρο μετά, ο Verstappen κλήθηκε να μπει στα pits, για νέο σετ ενδιάμεσης, και βγήκε μπροστά από Hamilton και Perez.

Αρκετοί είδαν την ευκαιρία για αλλαγή σε φρέσκα ενδιάμεσα, με τον Vettel να διαφέρει, βάζοντας -λανθασμένα όπως αποδείχτηκε- σλικ ελαστικά.

Ο Leclerc κι ο Hamilton δεν είχαν μπει, και ούτε υποχρεούνταν, αφού ο αγώνας ξεκίνησε ως βρόχινος.

Αυτό σήμαινε πως ο Μονεγάσκος καταδιωκόταν από τον Bottas, που ήταν 2ος κι ήθελε να ανακτήσει τα πρωτεία του αγώνα. Έκανε και τρία λάθη τα φρένα στην πίσω ευθεία, που έδωσαν στον Φινλανδό την ευκαιρία να τον φτάσει και να τον περάσει. 

Ο Leclerc μπήκε στα pits, κι ο Hamilton πέρασε τρίτος. Σε εκείνο το σημείο, όμως, η Mercedes αποφάσισε να τον φέρει για νέο σετ ενδιάμεσων, με 7 γύρους να απομένουν. Έπεσε 5ος, πίσω από τον Perez.

O Μεξικανός έφτασε και πέρασε τον Leclerc για να ανέβει εκείνος στο βάθρο. Ο Μονεγάσκος δεν είχε καθόλου ρυθμό και ήταν έρμαιο και του Hamilton, που είχε και φρέσκα ελαστικά. Ο Βρετανός, όμως, ήταν φανερά δυσαρεστημένος από την επιλογή της ομάδας να μην του βάλει slick, όπως ζήτησε, αλλά νέα intermediates.

Ο Gasly τον έφτασε με 5 γύρους να απομένουν, όσο ο Βρετανός γλιστρούσε στην πίστα.

Παρόλα αυτά, δεν άλλαξε καμία θέση, αφού κανείς δεν πλησίασε αρκετά για να επιτεθεί, κι ο Valtteri Bottas πήρε την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, με τους Max Verstappen και Sergio Perez στο βάθρο!

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ 

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια