GP Ρωσίας: Hamilton ο νικητής σε έναν αγώνα με δραματικό φινάλε!


Μερικοί γύροι με βροχή αρκούσαν για να ανατραπεί όλος ο αγώνας στο Σότσι της Ρωσίας, που είδε τον Lewis Hamilton να κερδίζει για 100η φορά και τον Max Verstappen στο βάθρο!

Στην εκκίνηση, ο Sainz πήρε την πρωτοπορία του αγώνα από τον Norris, ενώ ο Hamilton θέλησε να κερδίσει θέσεις, κι έχασε μερικές, πέφτοντας 6ος.  

Ο Stroll είχε κερδίσει έδαφος, ανεβαίνοντας 4ος, με τον Ricciardo 5ο, ενώ ο Leclerc είχε αναρριχηθεί στην 12η θέση. Δεν είχε τόσο καλή αρχή ο Verstappen, που ήταν 17ος μετά από δύο γύρους. 

Με την έλευση του 3ου γύρου, ο Verstappen ήταν κολλημένος πίσω από τον Bottas, για την 14η θέση.  

Παράλληλα, ο Russell, ακόμα 3ος, καθυστερούσε τους Stroll, Ricciardo και Hamilton, που έπρεπε να τον προσπεράσουν γρήγορα για να μη χάσουν άλλο χρόνο. 

Στον 7ο γύρο, ο Verstappen πέρασε με σχετική ευκολία τον Bottas, για την 14η θέση. Το πλάνο να καθυστερήσει ο Φινλανδός τον Ολλανδό δε λειτούργησε όπως θα ήθελε η Mercedes. 

Στη μάχη της πρωτοπορίας, ο Norris είχε μπει στο DRS του Sainz μέχρι τον 10ο γύρο, και πίεζε τον παλιό teammate του για τη νίκη.  

Πίσω, ο Verstappen πέρασε οριακά τον Leclerc, όσο εκείνος έδινε μάχη με τον Vettel.  

Τον «χορό» των pit stops άνοιξε ο Stroll, με στόχο το undercut έναντι των άμεσων αντιπάλων του. Με αυτόν τον τρόπο, όταν μπήκε ο Russell, κέρδισε την θέση έναντι του οδηγού της Williams. 

Την ίδια στιγμή, ο Norris πέρασε τον Sainz για να ανακτήσει την πρωτοπορία στον 12ο γύρο.   

Στα pits μπήκε κι ο Sainz στον 15ο γύρο, για τη σκληρή γόμα, χάνοντας χρόνο. Βγήκε στην πίστα μπροστά από Stroll και Russell. 

Παράλληλα, ο Verstappen είχε ανέβει 6ος, αφού αρκετοί οδηγοί μπήκαν για pit stop μπροστά του. Ο Hamilton ήταν ακόμα στην πίστα, κολλημένος πίσω από τον Ricciardo που είχε προβιβαστεί δεύτερος. 


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια