Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη - Πληροφορίες για εγκλοβισμένους και τραυματίες

cretalive.gr
Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Ηράκλειο Κρήτης, ταρακουνώντας όλο το νησί, με τις πρώτες εικόνες να δείχνουν πως υπάρχουν ζημιές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναφερθεί ένας εγκλωβισμένος σε εκκλησία στο Αρκαλοχώρι, ενώ η ΕΡΤ μετέδωσε πως υπάρχουν και 2-3 τραυματίες.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Προφήτη Ηλία καθώς και στον Πατσίδερο ενώ ενδέχεται να υπάρχουν και τραυματισμένοι πολίτες.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως στην Κρήτη μεταβαίνει ο και υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Κατά την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο της μεγάλης δόνησης εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10,8 χιλιόμετρα.

Βράχοι έπεσαν σε δρόμους, ενώ τουλάχιστον ένα κτήριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από την ισχυρότατη δόνηση.

Ο κόσμος έχει αναστατωθεί βγήκε στους δρόμους.

Αναστάτωση υπάρχει στα σχολεία καθώς πολλοί γονείς τηλεφωνούν να δουν αν είναι καλά τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη, οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει.

Δήμαρχος Ηρακλείου: Στις αυλές των σχολείων τα παιδιά

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μίλησε στο Open, λέγοντας ότι «ήταν ισχυρή σεισμική δόνηση και είχε μεγάλη διάρκεια. (…) Υπήρξε ανησυχία, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε αναφορές για υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες κανενός. Στα περισσότερα σχολεία τα παιδιά βγήκαν στις αυλές των σχολείων».

Ισχυροί μετασεισμοί

Μετά τον κύριο σεισμό ακολουθούν και αισθητοί μετασεισμοί.

Λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε ένας αισθητός μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ στο ίδιο σημείο, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται 11,2 χιλιόμετρα.

Ο ισχυρότερος μετασεισμός είναι 4,5 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 13,4 χιλιόμετρα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια