Ρωσικό πολεμικό “έκοψε το δρόμο” στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross στην Κριμαία

Στα ύψη η ένταση στον Εύξεινο Πόντο ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία.


Πριν από λίγες ώρες, το ρωσικό πολεμικό πλοίο “Λάντι” έκοψε τον δρόμο στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross, το οποίο επιχείρησε να πλησιάσει τα ρωσικά χωρικά ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας κατά τη διάρκεια της ναυτικής άσκησης του ΝΑΤΟ Sea Breeze 2021( στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα), αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Οι Ρώσοι φαίνεται να είναι έξαλλοι, και σύμφωνα με την ουκρανική τηλεόραση, κατηγορούν για αυτό εξ' ολοκλήρου την Ουάσιγκτον, ότι επιχείρησε να παραβιάσει τα ρωσικά χωρικά ύδατα, τα οποία απείχαν μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα, ενώ το ρωσικό πολεμικό πλοίο κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να αποτρέψει το αμερικανικό πλοίο να εισέλθει σε αυτά.


« Πρέπει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο των στρατιωτικών ασκήσεων, οι χώρες του ΝΑΤΟ συμπεριφέρονται υπερβολικά επιθετικά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλήρεις στρατιωτικές συγκρούσεις», σημειώνει Ρώσος ειδικός.
 
Ρώσοι ειδικοί σημειώνουν ταυτόχρονα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολούθησαν στενά και τις ρωσικές ασκήσεις στην περιοχή της Μεσογείου.

Ένας από τους λόγους της προσέγγισης αεροσκαφών του ΝΑΤΟ στο ρωσικό μαχητικό MiG-31K στην Μεσόγειο  ήταν  η απόπειρα καταγραφής δεδομένων, σχετικά με το υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα  Kinzhal.

Η κατάσταση γενικά στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου και της Α. Μεσογείου είναι έκρυθμη και πολύ επικίνδυνη λόγω και των ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Όπως γίνεται κατανοητό ,η «βεντάλια» των αμοιβαίων πολεμικών ενεργειών ανοίγει σε πολλά μέτωπα , μεταξύ των Νατοικών Δυνάμεων και της Ρωσίας, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η Ρωσία απαντά και στο άλλο μέτωπο, αυτό της Μέσης Ανατολής και ειδικά στο θέμα της Συρίας, με την αποστολή βομβαρδιστικών TU-23Μ.

Η Βρετανία, όπως και οι ΗΠΑ, αλλά και οι χώρες  της ΕΕ, δεν αναγνωρίζουν την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία και για αυτό κινούνται ανάλογα προκαλώντας την Μόσχα.
 
Αυτό η διαφοροποίηση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο θέμα της Κριμαίας αναφορικά με τη Ρωσία, προκαλεί όμως σοβαρές παρενέργειες κατά τη διάρκεια της άσκησης "Sea Breeze 2021", αφού οι Νατοϊκές δυνάμεις θεωρούν βάσει Διεθνούς Δικαίου ότι  θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται έμπροσθεν της χερσονήσου της Κριμαίας , όπως και το έδαφος της εν λόγω χερσονήσου δεν ανήκουν στη ρωσική επικράτεια ,αλλά στην Ουκρανική.

Η όλη κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη το επόμενο διάστημα ενώ αναμένουμε αντιδράσεις από Ουάσιγκτον και Μόσχα.

Το καίριο ερώτημα που εύλογα προκαλείται εδώ είναι, "τι θα πράξει η Ρωσία στην περίπτωση  που πολεμικά πλοία των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας, καθώς και μαχητικά αεροσκάφη της Συμμαχίας εισέλθουν εκ νέου στα ρωσικά χωρικά ύδατα και το ρωσικό εναέριο χώρο έμπροσθεν της χερσονήσου της Κριμαίας ταυτόχρονα;


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια