«Τελικός» πρόκρισης για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ


Παιχνίδι χωρίς... αύριο είναι το σημερινό (16/05, 17:00) για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, καθώς ο νικητής του θα πάρει το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς των play off της Basket League, όπου περιμένει, ήδη, ο Παναθηναϊκός.

Οι δύο ομάδες μετρούν από μία νίκη μέχρι τώρα και το απόγευμα της Κυριακής ο χαμένος... πάει σπίτι του και ο νικητής θ΄ αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στους ημιτελικούς, σε μία σειρά που πιθανότατα θα ξεκινήσει την Τετάρτη (19/05).

Η Ένωση που έχει το πλεονέκτημα της έδρας θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Λάνγκφορντ, Σλότερ, Μωραΐτη και Ρογκαβόπουλο, ενώ από την άλλη οι Θεσσαλονικείς, πέραν του εδώ και καιρό τραυματία, Μήτρου-Λονγκ, δεν αντιμετωπίζουν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι οι 14 από τις 16 ομάδες που είχαν πλεονέκτημα έδρας στο παρελθόν και η συγκεκριμένη σειρά των play off κρίθηκε σε τρίτο ματς πήραν την πρόκριση για τη συνέχεια.

Από τη σεζόν 1992/1993, που έγινε επαγγελματικό το πρωτάθλημα, μόνο δύο ομάδες έσπασαν την έδρα στο τελευταίο ματς και μία από αυτές ήταν η ΑΕΚ του 2005, η οποία είχε επικρατήσει με 76-70 του Άρη στο «Αλεξάνδρειο».

Διαιτητές στο αποψινό ματς, θα είναι οι Ηλίας Κορομηλάς (Αττικής), Γιώργος Πουρσανίδης (Θεσσαλονίκης) και Νίκος Τζιοπάνος (Θεσσαλονίκης).


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια