Θα πέσουν στα πόδια του Γιώργου;


Ομολογώ πως έμεινα κατάπληκτος ακούγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να κάνει αίτηση ένταξης στην Σοσιαλιστική Διεθνή, επισημοποιώντας την στροφή προς το Κέντρο και την Σοσιαλδημοκρατία. Θα είναι από τα πιο χαριτωμένα της περιόδου, όχι τόσο για το σοκ της αριστερής εσωκομματικής τους αντιπολίτευσης, όσο για την αντίδραση του Προέδρου της Διεθνούς. Να τους δω να πέφτουν στα πόδια του Γιώργου για να τους δεχτεί και τι στον κόσμο.

Αλήθεια θέλω να το δω αυτό. Για τον συμβολισμό του πράγματος βρε αδερφέ, για ένα ιστορικό γαμώτο. Ο άνθρωπος που λοιδόρησαν, συκοφάντησαν, πολέμησαν και καταράστηκαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, ο πολιτικός στις πλάτες του οποίου πάτησαν για να πάνε από το 3% στα παλάτια της εξουσίας, να τους κάτσει τώρα απέναντι και να τους εξετάσει, όπως ο Άγγλος δάσκαλος τα παιδάκια που δίνουν για το Lower.

«Για να δούμε, είστε καλοί σοσιαλδημοκράτες ή λέτε ακόμα αυτές τις κομμουνιστικές μπούρδες; Διότι αν δεν έχετε συμμορφωθεί, δεν υπογράφω» θα τους πει ο Γιώργος, με το γνωστό πράο και νηφάλιο ύφος του. Κι επειδή ο Αλέξης θα θέλει οπωσδήποτε την ένταξη τους στην Σοσιαλιστική Διεθνή (με την παράλληλη ένταξη του στην Προοδευτική Συμμαχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) ως απόδειξη ότι δεν είναι πλέον ένας ξεπερασμένος ριζοσπάστης κομμουνιστής αλλά ένας ντούρος και πιστός Κεντρώος, θα κάνει το παν για να πείσει τον άλλοτε Νενέκο και Γερμανοτσολιά του ΔΝΤ.

Θα του στείλει τον Ραγκούση (που ήταν κάποτε ο στενότερος συνεργάτης του στο πρώτο μνημόνιο), την Μαριλίζα (που την είχε γραμματέα στο κόμμα του) και την Τζάκρη (που ήταν υπουργός του και ψήφισε και τα τρία μνημόνια, αλλά είναι original αντιμνημονιακή), για να τον καλοπιάσουν τον Γιώργο και να του εκμαιεύσουν την υπογραφή. Κι ας ακούγονται απ’ έξω οι βρόντοι που θα κάνουν τα κεφάλια του Φίλη, του Δρίτσα και του Τσακαλώτου, καθώς θα κουτουλάνε στους τοίχους από την απελπισία τους. Καθότι θα τους είναι κομμάτι δύσκολο να αντιληφθούν πως είναι δυνατόν να παρακαλάνε βουλευτή αντίπαλου κόμματος (ο Γιώργος είναι βουλευτής του ΚΙΝΑΛ) να τους κάνει την χάρη να τους δεχτεί στο μαγαζί του.

Ε ρε πλάκα που έχει τελικά η πολιτική. Αλλά κι ο Γιώργος, καλός άνθρωπος όπως είναι και πολιτικός ανοικτών οριζόντων, θα τους δεχτεί τελικά στην μεγάλη οικογένεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαν παραμάγαζο της διεθνούς δεξιάς), αλλά αν έχει χιούμορ θα τους βάλει έναν μοναδικό όρο. Η υπογραφή ένταξης τους να γίνει στο Καστελόριζο.

Δημήτρης Καμπουράκης

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια