Το περίεργο σύνδρομο της Αβάνας…


Του Strange Attractor


Μέχρι τώρα ξέραμε το «σύνδρομο της ξενικής προφοράς», από το οποίο μάλλον έπασχε ο Αλέξης, εξ ου και μιλούσε αγγλικά με… τεξανή προφορά.

Τώρα όμως έχουμε κάτι πιο σοβαρό. Ένα πραγματικό μυστήριο. Το σύνδρομο της Αβάνας.

Τι συμβαίνει; Περί τίνος πρόκειται;

Εδώ και καιρό, πάνω από 130 Αμερικανοί διπλωμάτες, πράκτορες της CIA, αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας και υπάλληλοι ανάλογων υπηρεσιών, πάσχουν από μια κοινή σε όλους τους άγνωστη ασθένεια που χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, και από μόνιμη εγκεφαλική βλάβη!

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου πέντε χρόνια, σύμφωνα με τους New York Times, που ήρθαν σε επαφή με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης για αυτό το σχετικά απόρρητο μέχρι στιγμής ζήτημα.

Αν και πολλοί είναι εκείνοι που υποψιάζονται πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται μια ξένη δύναμη, πιθανώς η Ρωσία, εν τούτοις κανείς ακόμη δεν έχει καταλήξει στην πραγματική αιτία.

Όλα δείχνουν πως οι ασθενείς έχουν δεχτεί «βολές» από κάποιο ενεργειακό όπλο και στη συνέχεια αισθάνονται έντονη θερμότητα και πίεση, καθώς και πονοκέφαλους, ναυτία, προβλήματα ακοής και ζαλάδες.

Τα πρώτα περιστατικά σημειώθηκαν στην Κούβα το 2016 και έκτοτε έχουν αναφερθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και εντός των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το CBS News, πάνω από δέκα υπάλληλοι της CIA, που υπηρετούσαν σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, αναγκάστηκαν φέτος να επιστρέψουν άρον άρον στην Αμερική προκειμένου να νοσηλευτούν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ενεργοποιήσει κάθε διαθέσιμο εθνικό πόρο, προκειμένου να λύσει το μυστήριο.

Η αμερικανική Εθνική Ακαδημία Επιστημών επίσης μελετάει τα συμπτώματα 40 τουλάχιστον διπλωματών, που υπηρετούσαν στην Κούβα και στην Κίνα και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως όλοι τους έχουν πέσει θύματα «άμεσης παλλόμενης ενέργειας από κάποιου είδους ραδιοσυχνότητα».

Κάποιοι ειδικοί μάλιστα αναφέρουν στο Politico πως παρόμοιες επιθέσεις έχουν δεχτεί και Αμερικανοί στρατιώτες στη Μ. Ανατολή, με την εν λόγω απόρρητη τεχνολογία να έχει τις απαρχές της μάλλον στη Ρωσία ή στην Κίνα, ή έτσι τουλάχιστον υποψιάζονται βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων στη διάθεσή τους.

Πάντως δεν αποκλείεται, λένε, η ασθένεια να οφείλεται σε κάποια άγνωστα μέχρι στιγμής φυσικά αίτια τα οποία ψάχνει ενδελεχώς το σύνολο των μυστικών (και όχι μόνο) υπηρεσιών της Αμερικής…


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια