Hi-tech γυαλιά νυχτερινής όρασης δημιουργούν περιβάλλον… videogame


Ο αμερικανικός στρατός παρουσίασε ένα νέο προηγμένο τύπο γυαλιών που επιτρέπουν στον κάτοχο τους να βλέπει τι υπάρχει σε συνθήκες χαμηλής ως και μηδενικής ορατότητας. Οι κατασκευαστές τους υποστηρίζουν ότι στρατιώτες θα μπορούν με αυτά τα γυαλιά να διακρίνουν οτιδήποτε υπάρχει μέσα στο σκοτάδι ανεξαρτήτως μάλιστα των καιρικών συνθηκών.

Το νέο gadget ονομάζεται Enhanced Night Vision Goggle και όπως φαίνεται από τις εικόνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα το οπτικό περιβάλλον που εμφανίζεται στον χρήστη των γυαλιών είναι παρόμοιο με το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι «Halo». Τα γυαλιά προσφέρουν υψηλής ανάλυσης εικόνα του περιβάλλοντος ενώ ενσωματώνει συστήματα επαυξημένης πραγματικότητας.

Με αυτό τον τρόπο ο στρατιώτης που χρησιμοποιεί τα γυαλιά για να βλέπει σε συνθήκες σκότους βλέπει τα πάντα μπροστά στα μάτια του και δεν χρειάζεται να τα βγάζει για να βλέπει χάρτες ή δεδομένα άλλων συσκευών που έχει μαζί του. Tα γυαλιά κατασκεύασε η εταιρεία L3 Harris Technologies, μια εταιρεία ανάπτυξης αεροδιαστημικών και στρατιωτικών τεχνολογιών. Η εταιρεία τα χαρακτηρίζει ως τα πιο προηγμένα γυαλιά νυχτερινής όρασης που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα και επιτρέπουν στον κάτοχο τους να βλέπει σε συνθήκες κυριολεκτικά μηδενικής ορατότητας.

Έχουν ήδη παραδοθεί περίπου πέντε χιλιάδες τέτοια γυαλιά στον αμερικανικό στρατό. Οι στρατιώτες θα βλέπουν τα σώματα ανθρώπων που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις με το περίγραμμα των σωμάτων να φωτίζεται. Τα γυαλιά επιτρέπουν στον χρήστη τους να βλέπει όχι μόνο μέσα στο σκοτάδι αλλά την ομίχλη, τον καπνό ακόμη και από διάφορα εμπόδια.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια