GP Εμίλια-Ρομάνια: Νίκη Verstappen στο χάος της Ίμολα!


Ο Max Verstappen πήρε την πρώτη του φετινή νίκη στην Εμίλια-Ρομάνια, σε έναν αγώνα με βροχή, πολλά ατυχήματα, λάθη και διακοπή. Στο βάθρο μαζί του οι Hamilton και Norris.

Με τη βροχή να κάνει την εμφάνιση κατά τόπους στην πίστα περίπου μία ώρα πριν την εκκίνηση, οι οδηγοί ήρθαν αντιμέτωποι με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αφού έπρεπε να εκκινήσουν με βρόχινο ελαστικό, αλλά να προσέξουν πώς θα το χρησιμοποιήσουν στα πιο στεγνά κομμάτια της διαδρομής. Τελικά, η πλειονότητα του grid επέλεξε να αρχίσει τον αγώνα με την ενδιάμεση γόμα.

Στο μεταξύ, ο Sebastian Vettel ξεκίνησε τον αγώνα από τα pits, αφού η ομάδα πήρε την απόφαση να αλλάξει τα πίσω φρένα στο μονοθέσιό του, μετά το πρόβλημα που εμφάνισε ο Stroll.

Στην εκκίνηση, ο Verstappen πέρασε τον Hamilton, που πάτησε κι άτσαλα στα kerbs της 2ης στροφής, ώστε να κερδίσει ξανά την θέση. Δεν τα κατάφερε, και έχασε χρόνο, ενώ πίσω δεν υπήρξαν αλλαγές στις θέσεις, με εξαίρεση τον Sainz που ανέβηκε 7ος.

Ο Latifi άλλαξε τα δεδομένα, αφού είχε επαφή με τον Mazepin και βρέθηκε στις μπαριέρες. Αυτό έβγαλε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, την ώρα που ο Hamilton παραπονέθηκε για ζημιές στην εμπρός πτέρυγα.

Λίγο νωρίτερα, ο Leclerc είχε καταφέρει να περάσει τον Perez για την 3η θέση.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια