Πάσχα... στα μπαλκόνια μας και εκκλησίες με ωράριο «σούπερ μάρκετ» - Πότε ανακοινώνει τις αποφάσεις η κυβέρνηση

Εντός της εβδομάδας θα παρουσιαστεί το πλάνο αποσυμπίεσης, της κοινωνίας και της αγοράς


Η κυβέρνηση φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει για το Πάσχα, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν θα ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ και για τις εκκλησίες θα προχωρήσει το σενάριο με το ωράριο «σούπερ μάρκετ». 

Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί εντός της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η υπόθεση θεωρείται λήξασα με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις να μετατίθενται για μετά το Πάσχα.

Στο πλαίσιο αυτό, έπεσε η ιδέα του πρόωρου ανοίγματος της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και με αυστηρά μέτρα. Ωστόσο και αυτό το σενάριο έχει μπει για τα καλά στο συρτάρι αφού η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους επιστήμονες έχει σχεδιάσει να μην γίνει κανένα ουσιαστικό άνοιγμα δραστηριοτήτων μέχρι το Πάσχα.

Έρχονται ανακοινώσεις

Έτσι, όπως ανακοίνωσε και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, εντός της εβδομάδας αναμένονται ανακοινώσεις εφ όλης της ύλης για το Πάσχα. Σύμφωνα, ωστόσο με ασφαλείς πληροφορίες οι εν λόγω ανακοινώσεις δεν θα αφορούν μόνο τις ημέρες του Πάσχα αλλά και τα βήματα χαλάρωσης από εκεί και έπειτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ανακοινώσεις οι οποίες αναμένονται να ακολουθήσουν το μοτίβο προηγούμενων αντίστοιχων κρίσιμων ημερών και να γίνουν σε ανώτατο επίπεδο, θα αναφέρουν πώς θα εορτάσουμε το φετινό Πάσχα αλλά θα παρουσιάζουν και έναν οδικό χάρτη άρσης των μέτρων. Η κλιμακωτή αυτή άρση του lockdown θα περιλαμβάνει βήματα αποσυμπίεσης που θα αφορούν την εστίαση, τις μετακινήσεις, τα σχολεία και τα φροντιστήρια, αλλά και το λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το πρώτο «κύμα» αναμένεται στις 4 Μαΐου και το δεύτερο στις 10, έτσι ώστε στις 14 η οικονομία να λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να μπορεί να στηρίξει το άνοιγμα του τουρισμού.

Ανάσταση και φέτος στις πόλεις

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματα της Εκκλησίας για την λειτουργία των ναών. «Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», είπε ο αρχιεπίσκοπος.

Για την Μεγάλη Παρασκευή και την περιφορά του Επιταφίου είπε ότι θα γίνει αυστηρά γύρω από τους Ιερούς Ναούς, ενώ σε ότι αφορά την Ανάσταση αυτή θα γίνει νωρίτερα από το κανονικό και με τους πιστούς μόνο στα προαύλια των ιερών ναών, περίπου στις 21.30- 22.00, ώστε να μη δημιουργηθεί "συνωστισμός" μετά τα μεσάνυχτα.

«Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε  στο χωριό και δεν μας αφήνουνε. Και οι κάτοικοι ιδίως των νησιών φοβούνται την επιδρομή προς τα εκεί, μήπως έχουμε μετακίνηση του κορωνοϊού περισσότερη. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», πρόσθεσε.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει μετά το περσινό Πάσχα, το οποίο ήταν χωρίς κόσμο στις εκκλησίες, φέτος η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την ίδια την Εκκλησία προτείνει «μικρές διορθώσεις», οι οποίες είναι του τύπου... περιφορά του Επιταφίου εντός του ιερού ναού, Αποκαθήλωση άλλες ώρες από ό,τι είθισται και λειτουργία για την Ανάσταση το… επόμενο πρωί. Αλλαγές που «χωράνε» στο ωράριο της απαγόρευσης μετακινήσεων.

Προτείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ένα Πάσχα που απέχει πολύ από ό,τι θεωρούν Πάσχα όχι μόνο οι απανταχού χριστιανοί αλλά και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος της Ν.Δ.!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια