Ρομποτικά αυτοκίνητα θα μας φέρνουν τις πίτσες στο σπίτι


Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες πιτσαρίας στον κόσμο, η Domino’s, μετά την παράδοση των προϊόντων της με drones ξεκινά την παράδοση τους με αυτόνομα αυτοκίνητα.

Η Domino’s ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που επένδυσαν στην χρήση ιπτάμενων αυτόνομων οχημάτων για να παραδίδουν τις πίτσες και τα υπόλοιπα γεύματα των καταστημάτων της. Τα drones μειώνουν τον χρόνο παράδοσης τόσο εντός των αστικών περιοχών αλλά επιτρέπουν και την αποδοχή παραγγελιών σε μη αστικές περιοχές πηγαίνοντας επίσης γρήγορα τις παραγγελίες.

Η εταιρεία πρωτοπορεί και πάλι ξεκινώντας παραδόσεις των παραγγελιών στους πελάτες με αυτόνομα αυτοκίνητα. Η αρχή θα γίνει στην πόλη του Χιούστον όπου η εταιρεία έλαβε άδεια από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ για να ξεκινήσουν αυτόν τον τρόπο παραδόσεων.


Οι παραδόσεις των παραγγελιών θα γίνονται με το αυτόνομο όχημα Nuro R2. Σε πρώτη φάση το αυτόνομο όχημα θα παραδίδει παραγγελίες σε όσους έχουν κάνει παραγγελίες online. Οι πελάτες θα λαμβάνουν ένα μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για να βγουν από το σπίτι όταν φτάσει το όχημα για να πάρουν την παραγγελία τους.

Στο μήνυμα θα υπάρχει και ένας κωδικός τον οποίο είτε θα πληκτρολογούν σε μια οθόνης αφής που υπάρχει στην πόρτα του οχήματος είτε θα τον πληκτρολογούν στην σχετική εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο για ανοίξουν οι πόρτες και να πάρουν τις πίτσες ή ότι άλλο έχουν παραγγείλει.

To Nuro R2 αποτελεί την δεύτερη γενιά των αυτόνομων οχημάτων Nuro. Δεν διαθέτει τιμόνι, πεντάλ και καθρέφτες ενώ κινείται με ταχύτητες περίπου 40 χλμ/ώρα. Διαθέτει χώρους μεταφοράς φορτίου η θερμοκρασία στους οποίους προσαρμόζεται έτσι ώστε αναλόγως των προϊόντων που μεταφέρει να μπορεί να τα διατηρεί στην σωστή θερμοκρασία αν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο όπως στην περίπτωση της πίτσας και των τροφίμων γενικότερα.

Αν η λειτουργία του οχήματος αποδειχθεί ασφαλής στους δρόμους και αποτελεσματική στην παράδοση των φορτίων της θεωρείται βέβαιο ότι τόσο αυτό όσο και άλλα παρόμοιας τεχνολογίας που θα κάνουν την εμφάνιση τους θα χρησιμοποιηθούν για την παράδοση κάθε είδους προϊόντων και όχι μόνο τροφίμων.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια