Ζούμε την πιο στρεσογόνα περίοδο από την αρχή της πανδημίας;

Διανύουμε την πιο στρεσογόνα περίοδο από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού; Νέα έρευνα μας δίνει απαντήσεις!


Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, η Ελλάδα «έκλεισε» επίσημα έναν χρόνο πανδημίας, lockdown και κοινωνικής αποστασιοποίησης, έναν χρόνο που ανέτρεψε όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Η καθημερινότητα και ο τρόπος ζωής μας άλλαξαν άρδην, τα σπίτια μας μετατράπηκαν σε χώρους αναψυχής, εργασίας και χαλάρωσης, οι μετακινήσεις μας περιορίστηκαν στις απολύτως απαραίτητες και επόμενο ήταν πως αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση, θα επηρέαζε σημαντικά και την ψυχολογία μας.

Ωστόσο, μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρία (American Psychological Association - APA) αποκαλύπτει πως ακόμη και εάν έχουμε διανύσει έναν χρόνο υπό συνθήκες πανδημίας, η παρούσα περίοδος είναι με διαφορά η πιο στρεσογόνα από την εμφάνιση του Covid-19, τουλάχιστον για τους κατοίκους των ΗΠΑ.

Βέβαια, σε αυτό έχουν συντελέσει και οι σοβαρές πολιτικές αναταράξεις που προηγήθηκαν τους προηγούμενους μήνες και οι οποίες ενέτειναν το αίσθημα του φόβου και αβεβαιότητας για τους Αμερικανούς πολίτες. Και μπορεί στην Ελλάδα να μην ζήσαμε μία ανάλογη σκηνή με την εισβολή των διαδηλωτών στο Καπιτώλιο, όμως οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις είναι εξίσου «εκρηκτικές» και στη χώρα μας.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τα σημαντικότερα ευρήματα από την έρευνα «Stress in America: January 2021 Stress Snapshot», τα οποία αποδεικνύουν πως οι τελευταίοι μήνες της πανδημίας είναι ιδιαίτερα δύσκολοι για τους κατοίκους των ΗΠΑ και πιθανότητα για όλους εμάς τους υπόλοιπους.



Δείτε εδώ αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια