Ο Χεζόνια έκανε τη διαφορά, αλλά ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα

INTIME SPORTS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο Παναθηναϊκός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά τα πολλά λάθη που έκανε στη διάρκεια του αγώνα, σε συνδυασμό με την κακή επιθετικά βραδιά των περισσότερων παικτών του, έφεραν μία ακόμη ήττα για το «τριφύλλι», αυτή την φορά με 77-85 από τους «μπλαουγκράνα», στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Euroleague.

Μετά και αυτή την απώλεια οι «πράσινοι» ουσιαστικά δεν έχουν καμία ελπίδα για την οκτάδα και την πρόκριση στα play off, ενώ οι Καταλανοί μετά το «χαστούκι» από την Βιλερμπάν στην Βαρκελώνη επέστρεψαν στις επιτυχίες και παραμένουν στην κορυφή της κατάταξης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στο ντεμπούτο του με την φανέλα του συλλόγου ήταν ο Μάριο Χεζόνια, ο οποίος σταμάτησε στους 21 πόντους (από 3/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 9/9 βολές, 2 ριμπάουντ σε 29 λεπτά).

Από την «Μπαρτσα» μακράν κορυφαίος ήταν ο Μίροτιτς με 25 πόντους.

Οι απουσίες των Ιωάννη Παπαπέτρου και Νεμάνια Νέντοβιτς στοίχισαν πάρα πολύ στο «τριφύλλι», ωστόσο, το «τριφύλλι» με «όπλο» την πολύ καλή του άμυνα προσπάθησε για την υπέρβαση, χωρίς, όμως, να τα καταφέρει.

Στα θετικά του αγώνα για το ελληνικό συγκρότημα ήταν το εξαιρετικό ντεμπούτο του Μάριο Χεζόνια με την πράσινη φανέλα. Ο Κροάτης έπαιξε σχεδόν 30 λεπτά, δεν έδειξε να έχει επηρρεαστεί καθόλου από την πολύμηνη απουσία του από τα παρκέ και γενικά απέδειξε ότι έστω και στο φινάλε μπορεί να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού εντός κι εκτός των συνόρων.

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας έπεσε στο 9-16, ενώ η Μπαρτσελόνα ανέβηκε στο 19-8, ούσα στην κορυφή της βαθμολογίας και μεγάλο φαβορί για το φάιναλ φορ.

Στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ ο Νικ Καλάθης βραβεύτηκε από την ΚΑΕ λίγο πριν την έναρξη του ματς για την προσφορά του στπο σύλλογο. 

Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα αφήσει πίσω του το ματς με την Μπαρτσελόνα και θα ξεκινήσει από την Τετάρτη (3/03) την προετοιμασία του για το επόμενο ματς που θα δώσει στην «διαβολοβδομάδα», αυτή την φορά με την Μπάγερν στο Μόναχο, το βράδυ της Πέμπτης (4/03, 21:30).


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια