Ισόπαλο (1-1) το αθηναϊκό ντέρμπι

INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, στο «Απ. Νικολαΐδης» έληξε ισόπαλο 1-1, αποτέλεσμα που δεν εξυπηρετεί καμία από τις δύο ομάδες.

Η μεν ΑΕΚ έμεινε τέταρτη χάνοντας την ευκαιρία να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ και να πιάσει στη δεύτερη θέση τον Άρη και ο Παναθηναϊκός πέμπτος, μη μπορώντας να πλησιάσει περισσότερο τον «Δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο, με μόλις δύο... υποψίες ευκαιρίας: στο 14΄ από κόρνερ του Μολό κι απομάκρυνση του Νεντελτσεάρου, ο Μολό έπιασε με τη μία ένα σουτ έξω απ’ την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο Αθανασιάδης και στο 19΄ ο Σιμάνσκι σούταρε προς την εστία, με τον Νεντελτσεάρου να προσπαθεί να κάνει τακουνάκι, πιάνοντας... αέρα.

Στο 58΄ από φάουλ του Μαουρίσιο, ο Εμπανγκοτό πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Βέλεθ, αφού στόπαρε κι ο Σβάρνας του έδωσε όσο χρόνο ήθελε για να σηκώσει το κεφάλι και να σημαδέψει, με σουτ... σέντερ φορ έστειλε την μπάλα στο «Γ» του Αθανασιάδη ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Στο 68΄ η ΑΕΚ απείλησε όταν από καλή κυκλοφορία της μπάλας και σέντρα του Λόπες, ο Ανσαριφάρντ έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά η εκτέλεση ήταν αδύναμη και ο Διούδης μπλόκαρε μάζεψε την μπάλα.

Στο 73΄ η Ένωση ισοφάρισε, όταν από λάθη στη μεσαία γραμμή, ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε στην αντεπίθεση μετά από πάσα του Σιμάνσκι, κέρδισε τις κόντρες από τον Βέλεθ και τον Χουάνκαρ και με πλασέ από πλάγια θέση, έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Στο 83΄ η ΑΕΚ έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν από ατομική ενέργεια και σέντρα-σουτ του Μάνταλου από τα αριστερά, δεν βρέθηκε κανείς παίκτης των «κιτρινόμαυρων» να μπει στην πορεία της μπάλας, που έφυγε άουτ.

Στο 90΄, από εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη και προβολή του Νιάς ο Αθανασιάδης έπεσε στη γωνία του και με υπερένταση μπλόκαρε σταθερά, πάνω στη γραμμή και στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια