Η κερκόπορτα Μητσοτάκη στον Έβρο


Κερκόπορτα στον Έβρο που ανοίγει το δρόμο για την παράδοση της Ελλάδας στο πιάτο των Ούνων εξ Ανατολών και εκ Δυσμάς ανοίγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αρωγή της ηγεσίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μέσω της επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας της Περιφερειακής Ενότητας 'Εβρου.

Γράφει η δημοσιογράφος Λέττα Καλαμαρά

 Συγκεκριμένα με απόφαση που αναρτήθηκε στο Διαύγεια στις 26 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη προχωρά στην "Ανάληψη και Δέσμευση πίστωσης 27.917,00 € από τον Ε.Φ. 1055 203 , ΑΛΕ 2440989001 για τη μίσθωση γεωτεμαχίων συνολικής έκτασης 33,50 στρεμμάτων για τις ανάγκες επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας της Περιφερειακής Ενότητας 'Εβρου, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την χρονική περίοδο από την εκτιμώμενη ημερομηνία υπογραφής των συμβάσεων μίσθωσης (01.03.2021) μέχρι 31.12.2021".

Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τοπική κοινότητα, η οποία βρίσκεται σε αναβρασμό, όπως αποτυπώνεται σε ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι κειμένων στις ηλεκτρονικές σελίδες ενημέρωσης των τοπικών ΜΜΕ.

Η υπόθεση της επέκτασης του ΚΥΤ Έβρου είχε επισημανθεί και το προηγούμενο διάστημα με τις τοπικές Αρχές να τονίζουν πως πρόκειται για λάθος απόφαση και από την πλευρά της αμυντικής στρατηγικής της χώρας στην Παραμεθόριο αλλά και στο Αιγαίο συνολικά. Και αυτό γιατί η επέκταση του ΚΥΤ Έβρου δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις προς όφελος κινήσεων από την πλευρά της Τουρκίας.

Η εμμονή Μητσοτάκη για τον εξισλαμισμό στα μετόπισθεν της αμυντικής γραμμής του Έβρου ποταμού σε συνδυασμό με το χτίσιμο αμυντικών φραχτών υπέρ της Τουρκίας δημιουργούν πολλαπλά ερωτήματα. Ασφαλίζει την Τουρκία ο κ.Μητσοτάκης για να μπορεί αυτή να ασχοληθεί ανενόχλητη με το Αιγαίο και το Καστελόριζο έχοντας την Ανατολική Θράκη εξασφαλισμένη άραγε;


Οι στρατηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και του Έβρου τι λένε άραγε; Παραμένουν άβουλοι στην εποίκιση του Έβρου παραδίδοντας Θερμοπύλες; Μήπως η γαλάζια πατρίδα του κ. Ερντογάν έχει τον κ. Μητσοτάκη ως αρχιτέκτονα για μία "μικρή Ελλάς"; Εύλογα ερωτήματα αρχής γενομένης από αύριο και σε λίγες ημέρες αναμένεται να απαντηθούν...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια