«Τσαντίλα» αλλά από ποιούς;

Τι σηματοδοτεί το σημερινό λιβελογράφημα των ΝΕΩΝ σε βάρος του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου


Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, 
πρώην υπουργού Εσωτερικών

Όταν ο «επίσημος» κυβερνητικός αρθρογράφος (σήμερα στα «ΝΕΑ») λιβελογραφεί σε βάρος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, δεν καταγράφει μια ανώδυνη δημοσιογραφική άποψη.

Αλλά μια επώδυνη πολιτική πραγματικότητα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν κατονομάζεται από τον «επίσημο» κυβερνητικό αρθρογράφο ως πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ως πρώην «υπουργός του (του Καραμανλή) επί των Εσωτερικών» ο οποίος «τρελαίνεται για προβολή».

Και αυτό γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε συνέντευξη σε μη συστημικό μέσο ενημέρωσης, στο «Κρήτη TV» και αναφέρθηκε στα εθνικά θέματά μας (κανονική συνέντευξη, όχι συνομιλία μεταξύ δύο φίλων).

Το σκίτσο του Κώστα Καραμανλή που συνοδεύει την αρθρογραφία συνδέεται με την… Αφροδίτη Μάνου και τους κωμικούς και γραφικούς των social media οι οποίοι εκτόξευσαν απειλές προς το... ΕΛΙΑΜΕΠ, δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο, «ποινικώς κολάσιμες πράξεις».

Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτηρίζεται, από τον «επίσημο» κυβερνητικό αρθρογράφο «επίτιμος» (που τον θυμήθηκε τον τίτλο!) «αρχηγός των καραμανλικών» ενώ ακολουθεί η (μοναδική ίσως σε όλη την αρθρογραφία) δημοσιογραφική επισήμανση ότι «δεν βλέπει (ο Καραμανλής) με καλό μάτι ούτε τις διερευνητικές ούτε την διαφαινόμενη (από την κυβέρνηση) αποστασιοποίηση από την Κύπρο».

Το πρώτο συμπέρασμα θα μπορούσε να ήταν ότι αιτία του λιβελογραφήματος είναι τα εθνικά θέματά μας.

Η νέα τουρκική Navtex με το Τσεσμέ μεταξύ Λήμνου και Άη Στράτη εκδόθηκε χθες το απόγευμα την ώρα που «έκλειναν» οι βασικές σελίδες των ΝΕΩΝ, ενώ χθες επίσης αποκαλύφθηκαν (Σταύρος Λυγερός- SL Press) η επενδυτική πλατφόρμα (πολλά δισ.) της Κομισιόν προς την Τουρκία αμέσως μετά την έναρξη των διερευνητικών και (Παντελής Σαββίδης) η σχεδιαζόμενη νομοθετική υποβάθμιση του Υπουργείου (και του Υπουργού;) Εξωτερικών.

Aλλά ο τίτλος τον οποίο επέλεξε ο «επίσημος» κυβερνητικός αρθρογράφος παραπέμπει μάλλον στις έντονες πολιτικές διεργασίες που συντελούνται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, από την πατριωτική δεξιά έως το κοινωνικό κέντρο.

Γιατί μη μπορώντας να ελέγξει το θυμικό του ο «επίσημος» κυβερνητικός αρθρογράφος επέλεξε αυτό που φαίνεται ότι και ο ίδιος με τα (αναμφισβήτητα) δημοσιογραφικά αντανακλαστικά του κατέγραψε χθες το απόγευμα.

«Τσαντίλα».

ΥΓ. Οι γνωρίζοντες την νεώτερη ελληνική Ιστορία ξέρουν ότι τα πολιτικά ρεύματα που συνδέθηκαν με ιστορικές πολιτικές προσωπικότητες δεν ταυτίζονταν αναγκαστικά με αυτές. Ο «βενιζελισμός» μετά το 1920 εξέφραζε την μέχρι τότε εθνική και κοινωνική ιδεολογία που επέβαλε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά διαφοροποιήθηκε από τον ίδιο και ενίοτε συγκρούστηκε μαζί του.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια