WRC - Ράλλυ Μόντε Κάρλο (2η ημέρα): Προβάδισμα Evans, 1-2 για την Toyota


Μετά από μια απαιτητική ημέρα που χαρακτηρίστηκε από εναλλαγές στην κορυφή, ο Elfyn Evans βρίσκεται επικεφαλής, όμως ο Sebastien Ogier παραμονεύει με διαφορά 7,4 δευτερολέπτων.

Από χθες ήταν δεδομένο πως η σημερινή, δεύτερη και μεγαλύτερη ημέρα του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, θα ήταν απαιτητική για τα πληρώματα. Με 5 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 104,7 αγωνιστικών χιλιομέτρων, που περιλάμβαναν τις συνηθισμένες για τα δεδομένα του αγώνα, εναλλαγές πρόσφυσης ανάμεσα σε στεγνή, βρεγμένη άσφαλτο ή πάγο και παρά την κυριαρχία των πληρωμάτων της Toyota, που ήταν ταχύτερα σε όλες τις ειδικές διαδρομές, η εξέλιξη της ημέρας μόνο βαρετή δε μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η αρχή έγινε πολύ νωρίς, στις 06:10 τοπική ώρα, με τα πληρώματα της Toyota να δείχνουν πως “πατούσαν” καλύτερα από εκείνα της Hyundai. Οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) έδειξαν τις προθέσεις τους και χωρίς να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα φρένα, όπως χθες, πέτυχαν 3 φορές τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο loop. Έτσι αντέστρεψαν τα δεδομένα, αφού πέρασαν στην κορυφή, ενώ ξεκίνησαν την ημέρα (που στις δύο πρώτες ειδικές ήταν νύχτα) από την 5η θέση. Στη συνέχεια όμως, οι Γάλλοι είχαν κλατάρισμα εμπρός αριστερά που τους κόστισε περισσότερα από 20'', αφού είχαν και τετ-α-κε, γεγονός που τους περιόρισε, προσωρινά όπως αποδείχθηκε, στην τρίτη θέση.


Μετά από αυτή την εξέλιξη, επικεφαλής πέρασαν οι teammates των Παγκόσμιων Πρωταθλητών στην Toyota, Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC), οι οποίοι πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο στην 6η -και 4η σημερινή- ειδική διαδρομή. Στην τελευταία ειδική της ημέρας όμως, με τη βροχή να είναι παρούσα, οι Ogier-Ingrassia έδειξαν ποιος παραμένει το αφεντικό, επιστρέφοντας στους ταχύτερους χρόνους και ψαλιδίζοντας τη διαφορά από την κορυφή στα 7,4''.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια