Χάσαμε τον Σύριζα, αλλά το γέλιο συνεχίζεται…

Ή αλλιώς το νέο μεροκάματο του τρόμου!

Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Του Strange Attractor

Μετά τις τελευταίες εκλογές, τότε που η μισή και βάλε Ελλάδα πανηγύριζε, εγώ ήμουν στις μαύρες μου.

Όχι επειδή κέρδισε ο Κυριάκος και άρα επιτέλους θα ανέτειλε ο ήλιος πάνω από τη χώρα (χικ), αλλά κυρίως επειδή αναρωτιόμουν με ποιους θα γελάω πλέον καθημερινά.

Διότι, όπως και να το κάνουμε οι Συριζαίοι πρόσφεραν άφθονο γέλιο με τα καμώματά τους.

Ήταν μια κάποια λύση για την μελανιασμένη ψυχολογία μας.

Να πω ότι δεν μου λείπουν ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ο Κουράκης κι ο Πάντζας… ψέματα θα πω.

Όλα όμως αυτά, μέρα με τη μέρα άλλαζαν.

Αποδεικνύοντας ότι η σαχλαμάρα δεν έχει κομματική ταυτότητα.

Υπάρχει παντού, και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ψάξιμο.

Διότι μπορεί οι νέοι κυβερνώντες να είναι σοβαροφανείς και κοστουμάτοι, όμως και τώρα το γέλιο δεν λείπει. Βγαίνει πηγαίο.

Π.χ. ακόμη να σταματήσω να γελάω με το φαντεζί σόου, και την κινητοποίηση ΕΥΠ και ΕΚΑΜ, για τη μεταφορά δυο χαρτοκιβωτίων με εμβόλια, ή την διάσημη και βάιραλ πλέον φωτό του εμβολιασμού του Κυριάκου που δημοσιοποίησε το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, στην οποία ο πρωθυπουργός επιδεικνύει το σμιλευμένο κορμί του, και η οποία απασχόλησε ακόμη και τα ΜΜΕ της φλεγματικής Αγγλίας, ενώ σύμφωνα με κακοπροαίρετες φήμες, απασχολεί μέχρι και σήμερα (μέρες μετά) το σύνολο του αφρικανικού τύπου!

Τέλος πάντων, η ουσία είναι άλλη, και παρόλο που εγώ ο χαμερπής γελάω, η συγκεκριμένη φωτογραφία πέτυχε τον σκοπό της, που δεν ήταν άλλος από το να πείσει τους διστακτικούς εξ ημών να μπουν και αυτοί στη σειρά για το απαραίτητο εμβόλιο.

Τώρα πότε θα είναι αυτή, δεν ξέρω.

Σύμφωνα όμως με κάποια κονέ που διατηρώ με μετακλητούς (πρώην ποταμίσιους) που γνωρίζουν, αν όλα πάνε καλά θα τσιμπηθώ κατά την άνοιξη του 2024.

Μέχρι τότε αναμένω στις οθόνες της τιβί και του διαδικτύου, και γελάω με την ψυχή μου.

Όπως π.χ. χθες το βράδυ, όπου πρώτη είδηση στα κανάλια ήταν το νέο σχέδιο του υπουργείου Προ.Πο για τις διαδηλώσεις.

Και το οποίο μου θύμισε καταστάσεις … Ελβετίας.

Σε σημείο να αναρωτηθώ «Μα που ζουν; Τι στο διάολο καπνίζουν εκεί στο υπουργείο; Μήπως μπαγιάτικη ρίγανη»;

Αλλιώς δεν εξηγείται.

Διότι αν κατάλαβα καλά ο βραδύνους, σύμφωνα με το νέο σχέδιο του Έλληνα Κάλαχαν, εκείνου που ξεμπρόστιασε και μπουζούριασε κοτζάμ 17Ν, την οποία έψαχνε μέχρι και η CIA πάνω από 25 χρόνια, στο εξής θα υπάρχει ένα νέο σώμα ελίτ αστυνομικών (ήδη έχει συγκροτηθεί), που θα είναι υπεύθυνο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις.

Πορείες και διαδηλώσεις που στην μπανανία μας υπό φυσιολογικές συνθήκες (και όχι με λοκντάουν) είναι καθημερινό φαινόμενο, βρέξει χιονίσει, και πολλές φορές πάνω από μια κάθε μέρα.

Όλα αυτά όμως θα μπουν σε τάξη σύμφωνα με το νέο σχέδιο της κυβέρνησης.

Το οποίο επικεντρώνεται στο νέο σώμα αστυνομικών που λέγαμε.

Το νέο λοιπόν αυτό σώμα θα είναι άοπλο (νέα μόδα), και θα αποτελείται από άνδρες και γυναίκες με στυλάτες μπλούζες και ντιζαϊνάτα μπουφάν, που θα διαθέτουν ο καθένας από μία σφυρίχτρα.

Αυτές λοιπόν οι ομάδες θα περικυκλώνουν αρχικά τουςδιαδηλωτές-μπαχαλάκηδες, οι οποίοι αναμένεται να τρομάζουν άμα τη εμφανίσει τους, και άρα θα συμμορφώνονται άμεσα στους κανόνες μιας πολιτισμένης και δημοκρατικής ειρηνικής διαδήλωσης.

Αν τυχόν, μία στο εκατομμύριο, οι διαδηλωτές (βλ. μπαχαλάκηδες) δεν συμμορφωθούν πάραυτα, τότε θα επεμβαίνει, λένε, ο ειδικός διαμεσολαβητής της ΕΛ.ΑΣ (προφανώς κάτοχος προφίσιενσι) ο οποίος με διάλογο και με λογικά επιχειρήματα θα προσπαθεί να τους πείσει και να τους βάλει σε μια τάξη.

Και μόνο η εικόνα, όταν τη φέρνω στο μυαλό μου, με ρίχνει στο πάτωμα γελώντας…

Πάμε όμως παρακάτω.

Αν και οι προσπάθειες του ειδικού διαμεσολαβητή αποβούν άκαρπες, και οι μπαχαλάκηδες συνεχίσουν την «απείθειά» τους, φωνασκώντας συνθήματα του στυλ «να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή» κλπ., τότε η αστυνομία θα βάζει σε λειτουργία τα μεγάλα μέσα.

Θα κινητοποιεί δηλαδή τις ειδικές ντουντούκες, μέσα από τις οποίες θα μεταδίδονται αυστηρές οδηγίες νουθέτησης του στυλ «Κάντε πίσω. Διαλυθείτε ησύχως. Αποχωρήστε με τάξη. Θα αναγκαστούμε να ασκήσουμε βία…», ή κάπως έτσι.

Αν και πάλι δεν δείξουν διάθεση συμμόρφωσης οι διαδηλωτές (συνήθεις ύποπτοι), τότε θα αρχίζουν τα σκληρά όργανα.

Θα μπαίνουν δηλαδή στο παιχνίδι οι μάνικες!

Με τις οποίες θα καταβρέχονται με (κρύο) νερό οι απείθαρχοι διαδηλωτές, ακόμη κι αν είναι Αύγουστος με καύσωνα.

Αυτό κι αν δεν τους τσακίσει το ηθικό, και δεν τους πείσει να αποχωρήσουν ησύχως και με τάξη… μιλάμε για σκληρή αστυνομική βία.

Και αν πάλι, αν λέμε, μία στο δισεκατομμύριο, δεν έχουν αποθαρρυνθεί οι όποιοι διαδηλωτές, τότε και μόνο τότε θα επεμβαίνουν τα μπαρουτοκαπνισμένα ΜΑΤ, που μάλιστα πρέπει να είναι τα πιο έμπειρα στον πλανήτη αν κρίνω από αυτά που βλέπω σε διαδηλώσεις και πορείες στην Ελλάδα τα τελευταία 40 και βάλε χρόνια.

Βέβαια, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να επέμβουν τα ΜΑΤ, ήδη θα έχει καεί το πελεκούδι, με τις μολότοφ να πέφτουν χαλάζι, και το ειδικό σώμα να τρέχει και να μη φτάνει, ενώ ο διαμεσολαβητής και οι χειριστές της μάνικας θα έχουν φάει το ξύλο του … σταθμάρχη!

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πάντα με το νέο και μελετημένο σχέδιο του υπουργείου, οι δημοσιογράφοι, οι φωτορεπόρτερς και οι κάμεραμεν, θα είναι περιορισμένοι-μαντρωμένοι σε ειδικό προεπιλεγμένο σημείο «για την ασφάλειά τους».

Τι να πω;

Μακάρι να πετύχει το εγχείρημα.

Πάντως, ήδη βλέπω στο μυαλό μου εικόνες απόλυτου μπάχαλου, με τρελαμένους ημιάγριους διαδηλωτές να σπάνε μάρμαρα, να πετάνε πέτρες και μολότοφ, κυνηγώντας αλαλάζοντας στους δρόμους τους αλλόφρονες αστυνομικούς-μοντέλα, τον διαμεσολαβητή και τους χειριστές της μάνικας, οι οποίοι θα ψάχνουν μάταια ασπίδες των ΜΑΤ για να κρυφτούν από πίσω τους μπας και σωθούν.

Μόνο που εμείς δεν θα τα βλέπουμε αυτά, επειδή οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες θα είναι αλλού… περιορισμένοι… για την ασφάλειά τους.

ΥΓ-Αυτή η νέα μόδα άοπλων ειδικών αστυνομικών σωμάτων έχει πλάκα.

Εκτός από εκείνους που θα ελέγχουν τις διαδηλώσεις, θα υπάρχει και ειδική άοπλη πάντα αστυνομία για τα ΑΕΙ (εκεί να δείτε ξύλο που θα τρώνε καθημερινά), αλλά και ειδική αστυνομία για τα ΜΜΜ, όπως μας είπε ο υπ. Μεταφορών.

Έχει να δούμε πολύ ξύλο να πέφτει δηλαδή.

Το μεροκάματο του τρόμου…

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια