Ο Μόσιαλος προειδοποιεί για τη νέα μετάλλαξη: Γιατί θα είναι επικίνδυνο να ξεφύγει


Πώς σχολιάζει ο Ηλίας Μόσιαλος έρευνες που έδειξαν πως το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι πιο μεταδοτικό κατά τουλάχιστον 50%.

Τα αποτελέσματα δύο ερευνών που έδειξαν πως το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, είναι πιο μεταδοτικό κατά τουλάχιστον 50%, σχολιάζει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος εξηγεί γιατί θα είναι επικίνδυνο να ξεφύγει αυτό το νέο στέλεχος.

Πώς σχολιάζει ο Ηλίας Μόσιαλος έρευνες που έδειξαν πως το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι πιο μεταδοτικό κατά τουλάχιστον 50%.

Τα αποτελέσματα δύο ερευνών που έδειξαν πως το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, είναι πιο μεταδοτικό κατά τουλάχιστον 50%, σχολιάζει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος εξηγεί γιατί θα είναι επικίνδυνο να ξεφύγει αυτό το νέο στέλεχος.



Οι έρευνες

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Nature, οι δύο έρευνες, που προδημοσιεύθηκαν στη βάση ιατρικών ερευνών medRxiv, κατέληξαν στο παραπάνω ανησυχητικό συμπέρασμα.
Στην πρώτη μελέτη, που διενεργήθηκε από τους Έρικ Βολζ και Νιλ Φέργκιουσον του Imperial College του Λονδίνου, εξετάστηκαν 2.000 γονιδιώματα της νέας παραλλαγής, αναφέρει το ΑΠΕ. Τα δείγματα συλλέχθηκαν στη Βρετανία μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Ακόμη, αναλύθηκαν τα αποτελέσματα περίπου 275.000 τεστ που έγιναν στη Βρετανία στο τέλος του 2020.

Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι η νέα μετάλλαξη είναι περίπου 50% πιο μεταδοτική από τις άλλες έως τώρα.

Η δεύτερη μελέτη, υπό τους Νίκολας Ντέιβις της Σχολής Δημόσιας Υγείας και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, αξιολόγησε, επίσης, γενετικά και άλλα δεδομένα για τη νέα μετάλλαξη. Κατέληξε στο παραπλήσιο συμπέρασμα ότι η νέα μετάλλαξη είναι κατά 56% πιο μεταδοτική, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προκαλεί πιο σοβαρή νόσο COVID-19.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια