Αυτό το ρόφημα «καίει» το λίπος του σώματος όσο κοιμόμαστε


Κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να διασπαστεί το σωματικό μας λίπος χάρη σε ένα συγκεκριμένο ρόφημα, όπως επισημαίνεται σε καινούρια επιστημονική έρευνα από την Ιαπωνία.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τσουκούμπα, στην Ιαπωνία, διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση δύο φλιτζανιών τσαγιού ουλόνγκ την ημέρα μπορεί να διεγείρει τη διάσπαση του λίπους κατά τον ύπνο.

Αν και όλα τα τσάγια προέρχονται από το ίδιο φυτό, το camellia sinensis, ο βαθμός οξείδωσης καθορίζει τον συγκεκριμένο τύπο.

Για παράδειγμα, το πράσινο τσάι δεν οξειδώνεται και έχει ήπια γεύση, ενώ το διακριτικό χρώμα του μαύρου τσαγιού προέρχεται από την πλήρη οξείδωση.

Το τσάι ουλόνγκ, που είναι μερικώς οξειδωμένο, παρουσιάζει χαρακτηριστικά τόσο του πράσινου όσο και του μαύρου τσαγιού.

Όπως όλα τα τσάγια, το ουλόνγκ περιέχει καφεΐνη, η οποία επηρεάζει τον ενεργειακό μεταβολισμό, αυξάνοντας τον καρδιακό μας ρυθμό.

Ωστόσο, η κατανάλωση τσαγιού «μπορεί, επίσης, να αυξήσει τη διάσπαση του λίπους ανεξάρτητα από την επίδραση της καφεΐνης» εξήγησε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Κουμπέι Τοκουγιάμα, τον οποίο επικαλείται το EurekAlert.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις επιπτώσεις της κατανάλωσης τσαγιού ουλόνγκ έναντι της καφεΐνης μόνο στον μεταβολισμό του λίπους σε μια ομάδα υγιών εθελοντών.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Nutrients», δείχνουν ότι τόσο το τσάι ουλόνγκ όσο και η καθαρή καφεΐνη αύξησαν τη διάσπαση του λίπους κατά 20%, αλλά το αστείο είναι ότι το τσάι ουλόνγκ συνέχισε να έχει αυτό το αποτέλεσμα ενώ οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν.

Από την πλευρά του, ο Τοκουγιάμα αναφέρει:
«Οι διεγερτικές επιδράσεις του τσαγιού ουλόνγκ στη διάσπαση του λίπους κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να έχουν πραγματική κλινική σημασία για τον έλεγχο του σωματικού βάρους».

Ταυτόχρονα, παρά το ότι περιέχει καφεΐνη, το τσάι ουλόνγκ δεν επηρεάζει τον ύπνο, σημείωσαν οι επιστήμονες αφού παρατήρησαν τα πρότυπα ύπνου των εθελοντών.

Η έρευνα διήρκεσε δύο εβδομάδες, αλλά τώρα οι επιστήμονες προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν οι επιπτώσεις που παρατήρησαν, μεταφράζονται και σε πραγματική απώλεια σωματικού λίπους για μεγάλο χρονικό διάστημα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια