Οι Άι Βασίληδες βλάπτουν σοβαρά την κυβέρνηση


Οι άνθρωποι νιώθουν μία ανείπωτη χαρά όταν δίνουν δώρα και κάνουν άλλους ανθρώπους χαρούμενους, έστω για λίγα λεπτά της ώρας. Είναι το σύνδρομο του Άι Βασίλη! Ωστόσο, υπάρχει μία κατηγορία συμπολιτών μας που δεν περιμένει την Πρωτοχρονιά για να ντυθεί με την κόκκινη στολή. Δεν συζητούμε για τους φιλάνθρωπους, οι οποίοι, άλλωστε, ξοδεύουν τα δικά τους χρήματα. Αλλά για ορισμένους ψηφοθήρες που αναζητούν αφορμές, όπως αυτή της Πανδημίας, για να ξοδέψουν τα δικά μας λεφτά. Το είδος αφθονεί…

Τους ξέφυγε η επιστρεπτέα. Λογικό! Τόσες και τόσες προσπάθειες κατέβαλαν ορισμένοι για να ξεφύγει, κάποια στιγμή θα έσπαγε η γραμμή Μαζινό. Πόσο αυτογκόλ να αποκρούσει κι αυτός ο Σκυλακάκης. Και ειλικρινώς μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμη αρτιμελής στην θέση του και παρά τις απελπισμένες προσπάθειες των κρατιστών να τον παρουσιάσουν στην κοινή γνώμη ως την κακιά Κρουέλα Ντεβίλ από τα 101 σκυλιά της Δαλματίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να αναζητήσει κι άλλους τέτοιους «ανάλγητους» πολιτικούς, εφόσον θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Ότι δεν θα πέσει άλλη φορά η γραμμή Μαζινό για την Οικονομία, την ώρα που εκείνος θα δίνει μία μάχη σε ένα άλλο οχυρό. Ουδείς ισχυρίζεται ότι η ΝΔ είναι ένα μεταρρυθμιστικό κόμμα. Ένας συνασπισμός φυλών είναι που οι περισσότερες εξ αυτών έχουν ευθεία αναφορά στο πελατειακό κράτος. Κι όταν βρίσκουν ευκαιρία να «μοιράσουν λεφτά» το κάνουν και μάλιστα ανερυθρίαστα. Μοιράζουν τα δικά σας λεφτά σα να είναι δικά τους.

Αυτή είναι η πολιτική, μας λένε με νόημα όσοι θέλουν να αποκρύψουν το μέγεθος της ατασθαλίας. Δεν είναι αυτή η πολιτική! Αυτή είναι η πολιτική του μπλε, του πράσινου και του κόκκινου ΠΑΣΟΚ. Κάνουν πολιτική με τα λεφτά των άλλων, κατασπαταλώντας τα χρήματα των φορολογουμένων.

Σε λίγο καιρό θα έρθει ο λογαριασμός των μέτρων. Η κατάσταση είναι από μόνη της ιδιαίτερα δύσκολη. Πολύ σωστά η κυβέρνηση αποφάσισε να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Αλλά υπήρξαν και κάποιες «υπερβολές». Ευτυχώς όχι πολλές. Επειδή σκοντάφτουμε κάθε φορά στο ίδιο πρόβλημα: Δεν αρκεί ο μεταρρυθμιστικός λόγος του πρωθυπουργού. Μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση χρειάζεται και μεταρρυθμιστές υπουργούς. Οι Άι Βασίληδες κάνουν την μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση. Κι ίσως όχι τόσο πολύ στο μέτωπο της Οικονομίας, επειδή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει άποψη, αλλά κυρίως σε επίπεδο εικόνας. Ο παλιομοδίτης υπουργός που διαλαλεί τις προσλήψεις όπως ο ψαράς την πραμάτεια του, δεν φέρνει ψήφους. Τις διώχνει μαζί με την ελπίδα ότι θα μπορέσει αυτή η χώρα να βγει από το τούνελ της ύφεσης στην οποία την έβαλε η άθλια κομματοκρατία των προηγούμενων δεκαετιών.

Θανάσης Μαυρίδης

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια