Βιολογικό όπλο με βάση τον ιό Έμπολα φέρεται να ετοιμάζει η Μόσχα


Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατηγορούνται ότι μελετούν τους ιούς όχι μόνο από ιατρικής πλευράς
Η Ρωσία φέρεται να σχεδιάζει τη δημιουργία βιολογικού όπλου με βάση τον γνωστό ιό Έμπολα, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση OpenFacto.

Όπως αποκαλύπτεται από την έρευνα της έγκυρης οργάνωσης, η μονάδα 68240 της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας της Ρωσίας FSB, διαδόχου της KGB, έχει ετοιμάσει πρόγραμμα ενίσχυσης του πλούσιου βιολογικού οπλοστασίου της Μόσχας.

Το πρόγραμμα φέρει μάλιστα την ονομασία Τολέδο, από την ισπανική πόλη που είχε αποδεκατιστεί από επιδημία, ενώ η μονάδα 68240 που το ετοίμασε συνδέεται με τις δηλητηριάσεις με την ουσία Novichok, που εντοπίστηκε τόσο στον οργανισμό του Ρώσου αντικαθεστωτικού ηγέτη Αλεξέι Ναβάλνι όσο και στη δηλητηρίαση δύο Ρώσων κατασκόπων στο Σάλισμπερι της Βρετανίας.

Σύμφωνα με πρώην στέλεχος των βρετανικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, η Μόσχα ίσως έχει προχωρήσει πέρα από τη μελέτη των ασθενειών, στη χρήση των ιών ως όπλων μέσω του προγράμματος Τολέδο.

Η OpenFacto εντόπισε ότι το ρωσικό υπουργείο Αμύνης έχει μια μυστική μονάδα που αποκαλείται 48η Κεντρική Έρευνα, η οποία μελετά σπάνιες και θανατηφόρες ουσίες. Αυτή η ομάδα φέρεται να παρέχει πληροφορίες στη μονάδα 68240, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο.

Οι έρευνες των ρωσικών αυτών υπηρεσιών φέρονται να επικεντρώνονται στην παραγωγή βιολογικών όπλων που θα έχουν βάση τόσο τον ιό Έμπολα όσο και τον σχετιζόμενο με αυτόν, ιό Μάρμπουργκ.

Πηγή: Daily Mail, Daily Mirror

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια