Τρίτη σερί νίκη ο Παναθηναϊκός (2-0 τον ΠΑΣ) στην επιστροφή του στην Λεωφόρο

Eurokinissi Sports/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στην φυσική του έδρα (Απόστολος Νικολαΐδης) μετά από 950 ημέρες συνδυάστηκε με μία σχετικά εύκολη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «πράσινοι» αξιοποιώντας τις λίγες καλές στιγμές που είχαν σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο αποδείχθηκαν αρκετά ουσιαστικοί, εν αντιθέσει με τους αντιπάλους τους, που μετά το 65ο λεπτό πίεσαν για να σκοράρουν, αλλά έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Σάλιακα.

Το «τριφύλλι» ξεκίνησε αρκετά «μουδιασμένα» το ματς δείχνοντας μία σχετική δυσκολία προσαρμογής στον άγνωστο για τους περισσότερους παίκτες του αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λεωφόρου. Οι Ηπειρώτες πίεσαν ψηλά, είχαν περισσότερη ενέργεια και καλύτερη κυκλοφορία, χωρίς, ωστόσο, ν'  ανησυχήσουν την εστία του Διούδη.

Μετά το 15΄ ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία τους με το πλασέ του Μαουρίσιο στο 19’ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 29’ μετά από πολύ ωραία συνεργασία των «πράσινων», ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε ωραία σέντρα στον Μακέντα που έπιασε την κεφαλιά, με τον Σάλιακα να ανακόπτει την πορεία της μπάλας με το χέρι.

Αφού εξετάστηκε η φάση στο VAR, όχι για το αν υπήρξε παράβαση, o διαιτητής Παπαδόπουλος πήρε πίσω την κόκκινη κάρτα που είχε δείξει στον Σάλιακα (του έδειξε κίτρινη) κι ο Βιγιαφάνιες έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους από την ασβεστένια βούλα στο 33’.

Στο 44’ ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στην ισοφάριση με κεφαλιά του Κάργα την οποία έβγαλε με εξαιρετική επέμβαση ο Διούδης, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Ζαγαρίτης έβγαλε πολύ ωραία ασίστ στον Χατζηγιοβάνη, όμως οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων έδιωξαν την τελευταία στιγμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με το πόδι στο... γκάζι κι έφτασε στο δεύτερο γκολ στο 59’ με πολύ ωραίο σκαφτό πλασέ του Αϊτόρ, που έκανε το 2-0 σημειώνοντας το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Από κει και πέρα οι παίκτες του Μπόλονι «κατέβασαν ταχύτητα», δίνοντας χώρο στον ΠΑΣ και την ευκαιρία να γίνει απειλητικός. Αρχικά με τον Πίρσμαν στο 74’, με τον Διούδη να διώχνει σωτήρια με τα πόδια και τον Σένκεφελντ να πέφτει με αυτοθυσία στο δεύτερο πλασέ του Σιόντη.

Στο 78’ ο Σάλιακας εκμεταλλεύτηκε ο λάθος του Σερπέζη και με δεξί «κεραυνό» τράνταξε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Διούδη και τον Ελευθεριάδη να χάνει σε δεύτερο χρόνο την ευκαιρία να μειώσει, στέλνοντας άουτ η μπάλα άουτ, στην τελευταία καλή φάση του ματς.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια