Άναψε το "φιτίλι" στον Κόλπο: Υποβρύχιο του Ισραήλ & 150 πύραυλοι Tomahawk “βλέπουν” Τεχεράνη

Πολεμικές τοποθετήσεις από τον Ισραηλινό Α/ΓΕΕΔ


Μυρίζει μπαρούτι στον Περσικό κόλπο από σαφείς πολεμικές κινήσεις από ΗΠΑ-Ισραήλ κατά Τεχεράνης που ετοιμάζει πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Μπαρούτι "μυρίζει” στον Περσικό Κόλπο, αφού ΗΠΑ και Ισραήλ κινούνται προς την περιοχή με στόχο το Ιράν που ετοιμάζει μυστικά όχι μόνο τον εμπλουτισμό ουρανίου για την δημιουργία πυρηνικών όπλων, αλλά και δράση κατά του Ισραήλ λόγω της επετείου της δολοφονίας του Κασέμ Σολεϊμανί.  

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο θα διασχίσει για πρώτη φορά τα Στενά του Ορμούζ, συνοδευόμενο από άλλα πάνοπλα με πυραύλους Κρουζ πολεμικά πλοία.

Ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου τόνισε ότι η πορεία αυτού του υποβρυχίου είναι ένα σαφές μήνυμα προς την Τεχεράνη, ότι η Ουάσιγκτον θα προστατεύσει πάση θυσία τους συμμάχους της, σημειώνοντας ότι το υποβρύχιο USS Georgia είναι εξοπλισμένο με περισσότερους από 150 πυραύλους Tomahawk.

Η διέλευση αυτού του υποβρυχίου έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση του διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, στρατηγού Φρανκ Μακένζι, ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να ανταποκριθεί» εάν το Ιράν επιτεθεί κατά την πρώτη επέτειο της δολοφονίας του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.
 
«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τους φίλους μας και τους συμμάχους μας στην περιοχή, και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε άμεσα αν αυτό είναι απαραίτητο», είπε ο Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν δύο ημέρες είχαμε την επίθεση με πυραύλους κατά της Πράσινης Ζώνης στη Βαγδάτη, με μερικά από αυτά τα βλήματα να “προσγειώνονται” κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ.

Την ίδια στιγμή ισραηλινό υποβρύχιο διασχίζει τη διώρυγα του Σουέζ, δίνοντας σαφές «μήνυμα» προς το Ιράν, σύμφωνα με την Ισραηλινή κυβέρνηση. Η διέλευση του Ισραηλινού υποβρυχίου εγκρίθηκε και από την Αίγυπτο, η οποία ελέγχει το κανάλι, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Το υποβρύχιο που έστειλε το Ισραήλ αποτελεί σύμφωνα με πηγές πληροφοριών και αυτό ένα ξεκάθαρο «μήνυμα» προ το Ιράν.

Προειδοποίηση Ισραηλινού Α/ΓΕΕΔ

Για το θέμα αυτό μίλησε και ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΔ, ο οποίος προειδοποιεί μάλιστα ότι αν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ θα λάβει «μια πολύ δαπανηρή απάντηση», σημειώνοντας την πρόσφατη αύξηση των ιρανικών απειλών.

Ο αρχηγός των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Aviv Kochavi ανέφερε ότι τα αντίποινα «έχουν προετοιμαστεί αν και εφόσον προκληθεί η χώρα του».
 
Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραήλ, εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση “στους εχθρούς του Ισραήλ και ιδιαίτερα στο Ιράν, λέγοντας ότι το εβραϊκό κράτος είναι καλά προετοιμασμένο να επιτεθεί είτε κοντά είτε μακριά”.

«Πρόσφατα, παρατηρήσαμε μια δυσανάλογη αύξηση των ιρανικών απειλών κατά του Ισραήλ», δήλωσε ο ίδιος σε ερωτήσεις που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια τελετής.

«Εάν το Ιράν και οι εταίροι του, μέλη του ριζοσπαστικού άξονα, είτε άμεσα είτε μέσω αντιπροσώπων, αναλάβουν δράση εναντίον του κράτους του Ισραήλ, θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο ισραηλινός στρατός θα επιτεθεί σε όλους όσοι εμπλέκονται σε δραστηριότητες εναντίον του Κράτους του Ισραήλ ή εναντίον Ισραηλινών στόχων, είτε εν μέρει είτε εξ ολοκλήρου, είτε κοντά είτε μακριά. Τα λέω αυτά απλά, ξεκάθαρα και με πλήρη δέσμευση, ότι τα αντίποινα μας έχουν προετοιμαστεί και συμβουλεύω τους εχθρούς μας να μην μας δοκιμάσουν», τόνισε ο ίδιος.

Το Ιράν κινείται σε μια λογική πιθανής σύγκρουσης με ΗΠΑ-Ισραήλ μέσω τρομοκρατικών πράξεων, με την βοήθεια τρομοκρατικών οργανώσεων φέροντας πολύ κοντά σενάρια ενός πολέμου στον Περσικό.

Γιώργος Μοτσάκος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια