ERC - Ράλλυ Ουγγαρίας: Με μεταγραφή από το... WRC


Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ συνεχίζεται στις 6-8 Νοεμβρίου, με το ασφάλτινο Ράλλυ Ουγγαρίας που συγκέντρωσε ιδιαίτερα ποιοτικές συμμετοχές - Διαβάστε το preview του 4ου αγώνα της χρονιάς.

Σε μια περίοδο που οι ακυρώσεις αγώνων σε άλλους θεσμούς ράλλυ διαδέχονται η μία την άλλη, λόγω της πανδημίας, το FIA ERC συνεχίζεται, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας, κανονικά. Έτσι, η αγωνιστική σεζόν περνά στο δεύτερο μισό της με το Ράλλυ Ουγγαρίας, που θα διεξαχθεί στις 6-8 Νοεμβρίου έχοντας ως επίκεντρο την πόλη Nyíregyháza, αποτελώντας τον 4ο από τους συνολικά 6, φετινούς αγώνες. Ο ασφάλτινος αγώνας που παλαιότερα διεξάγονταν ως Ράλλυ Nyíregyháza, εντάχθηκε πέρυσι στο ημερολόγιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αποκτώντας την τωρινή του ονομασία.

Το φετινό Ράλλυ Ουγγαρίας παρουσιάζει για πολλούς λόγους, ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αφενός, οι ειδικές διαδρομές του αγώνα είναι ιδιαίτερα δύσκολες και λόγω και της βροχής έγιναν ακόμη πιο γλιστερές πέρυσι., με πολύ χώμα στο οδόστρωμα να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πληρώματα, Αφετέρου, η μάχη για την κατάκτηση των τίτλων βρίσκεται στην κορύφωσή της, ενώ πέραν των δεδομένων φετινών πρωταγωνιστών, στο συγκεκριμένο αγώνα θα υπάρξουν και "guest stars", στους οποίους θα αναφερθούμε παρακάτω.

Αγώνας

Το Ράλλυ Ουγγαρίας λοιπόν, περιλαμβάνει 16 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 191,06 αγωνιστικών χιλιομέτρων.  Η αρχή θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου, με μια υπερειδική διαδρομή μήκους 2,4 χιλιομέτρων σε πίστα rallycross. Η μεγαλύτερη αγωνιστική ημέρα είναι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, με 4 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές μήκους 121, 28 αγωνιστικών χιλιομέτρων, ενώ ο 4ος γύρος του ERC θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, με 3 επαναλαμβανόμενες διαδρομές και μία υπερειδική, μήκους 69,78 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Σημειώνουμε, ότι λόγω των νέων κανονισμών του ERC, με βάση τους οποίους κάθε αγώνας πρέπει να έχει μέγιστη διάρκεια 4 ημερών, δε θα υπάρξουν shakedown ή qualifying stage, με τα πληρώματα που δεν έκαναν Pre Event Test, να παίρνουν την πρώτη τους αγωνιστική γεύση, απευθείας στην υπερειδική της Παρασκευής.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια