Ρώσοι ερευνητές εντόπισαν μανιτάρι με αντιϊκές ιδιότητες - Ελπίδες στη μάχη κατά του κορωνοϊού


Ερευνητές του επιστημονικού κέντρου Vector ανακάλυψαν πως το μανιτάρι Chaga διαθέτει αντιϊκές ιδιότητες και μπορεί να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό.

Με τους επιστήμονες του κόσμου να αναζητούν ένα φάρμακο κατά του κορωνοϊού, το επιστημονικό κέντρο Vector Center στη Σιβηρία ανακάλυψε αντιιικές ιδιότητες στο μανιτάρι Chaga, που εντοπίζεται σε σημύδες, υποδηλώνοντας ότι ο μύκητας μπορεί να είναι ικανός να καταστέλλει τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το περιοδικό SCIENCE First Hand, οι ερευνητές πιστεύουν ότι το πόσιμο εκχύλισμα του μύκητα καθημερινά, θα μπορούσε να καταπολεμήσει την ανάπτυξη της θανατηφόρας λοίμωξης.

«Λόγω της έντονης προστατευτικής επίδρασης και της χαμηλής τοξικότητας του Chaga, μπορούμε να μιλήσουμε για τη δημιουργία αντιιικών φαρμάκων χρησιμοποιώντας το μανιτάρι ως βάση», λένε οι επιστήμονες.

Η καθηγήτρια Ταμάρα Τεπλιάκοβα, από το εργαστήριο Vector Mycology, αποκάλυψε ότι δοκίμασε την αποτελεσματικότητα του μανιταριού για τον εαυτό της, την οικογένειά της και τους συναδέλφους της που αρρώστησαν με κορωνοϊό. Μετά από πέντε έως επτά ημέρες, τα συμπτώματα της νόσου εξαφανίστηκαν.

Μιλώντας στην εφημερίδα RBK της Μόσχας, η Τεπλιάκοβα εξήγησε ότι το επόμενο βήμα των ερευνητών ήταν να δοκιμάσουν το μανιτάρι σε ποντίκια.

«Για να αποκτήσετε ένα φάρμακο ή συμπλήρωμα διατροφής με βάση το Chaga, απαιτείται αναμφίβολα περαιτέρω έρευνα», αναφέρει η δημοσίευση.

Ο συγκεκριμένος μύκητας εντοπίζεται συχνά στη Βόρεια Ευρώπη και το μανιτάρι Chaga είναι επίσης γνωστό ως Inonotus obliquus. Στην πραγματικότητα, η αγγλική λέξη «Chaga» προέρχεται από το ρωσικό όνομα για τον μύκητα.

Το ερευνητικό κέντρο Vector Research Center of Virology and Biotechnology, που βρίσκεται κοντά στο Νοβοσιμπίρσκ, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Ρωσίας εναντίον του κορονοϊού από την πρώτη μέρα. Τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ενέκρινε ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού κατασκευασμένο από φορέα, το οποίο βρίσκεται σε δοκιμή. Το κέντρο είναι μια εγκατάσταση παγκόσμιας κλάσης και διαθέτει μία από τις πιο ολοκληρωμένες συλλογές ιών του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των Εμπόλα, του SARS και της ευλογιάς.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια