Κατώτερος της ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός - Ήττα με 83-89 από τους Ρώσους στο ΟΑΚΑ

INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS

Ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ηττήθηκε... φυσιολογικά στο ΟΑΚΑ με 83-89 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague. Η είδηση που προέκυψε μετά τον αγώνα ήταν η απόκτηση του Σέλβιν Μακ, ο οποίος θα είναι ο βασικός πόιντ γκαρντ των «πρασίνων» το επόμενο δίμηνο (σε πρώτη φάση) σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δύο φορές στη διάρκεια του ματς η ελληνική ομάδα κατάφερε να καλύψει μεγάλες διαφορές (17 και 18 πόντων αντίστοιχα), αλλά είχε μία μεγάλη... πληγή στο παρκέ, τα επιθετικά ριμπάουντ των Ρώσων σε κομβικά σημεία του αγώνα. 

Ως εκ τούτου και σε συνδυασμό με την ποιότητα των παικτών της ΤΣΣΚΑ ήρθε η ήττα, η δεύτερη εντός έδρας; μετά τον Ολυμπιακό και τρίτη στο σύνολο μιας και το «τριφύλλι» έχει δύο ματς λιγότερα εκτός έδρας με Βιλερμπάν και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, που ήταν μπροστά στο σκορ σε όλο το ματς, ήταν η 4η νίκη και δεύτερη μακριά από το «σπίτι» της. 

Ο Παναθηναϊκός έχασε το προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο, αντιδρούσε κάθε φορά που σήκωνε τον... απινιδωτή στην επίθεση με τον Νεμάνια  Νέντοβιτς (19π., 4/5τρ.), αλλά σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να προσπεράσει, απέναντι στη... Λερναία Ύδρα που ακούει στο όνομα ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στο πλευρό του Σέρβου, «πάλεψαν» για την ανατροπή οι Ιωάννης Παπαπέτρου (13π., 7ρ.), Λευτέρης Μποχωρίδης (10π., 2/2τρ., 2ασ.), Γιώργος Παπαγιάννης (10π., 7ρ.), ενώ ο Άαρον Γουάιτ έδειξε ότι αρχίζει να βρίσκει τα πατήματα του (11π., 3ρ.). 

Στον αντίποδα, οι Ρώσοι έδωσαν ρεσιτάλ από τα 6.75 με τους Νταρούν Χίλιαρντ (14π., 4τρ.), Ντάνιελ Χάκετ (13π., 2τρ.), Μάικ Τζέιμς (10π., 2τρ.), Γιάνις Στρέλνιεκς (9π., 2τρ.), είχαν πρώτο σκόρερ τον Ουίλ Κλάιμπερν (15π., 7ρ.), και κυριάρχους των επιθετικών ριμπάουντ τους «πύργους», Τορνικέ Σενγκέλια (6π., 3 επ. ρ.), Νικολα Μιλουτίνοφ (6π., 4 επ. ρ.).


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια