Sponsor

ATHENS WEATHER

Νέο παραλήρημα των Τούρκων: «Το παιχνίδι της Ελλάδας μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία»


Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε το μεσημέρι της Τρίτης (18/08) ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, σε ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του AKP, με αφορμή τις διπλωματικές ενέργειες της Αθήνας για τις «έρευνες» του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Η Ελλάδα παίζει λάθος παιχνίδι. Κάνει παιχνίδια που ξεπερνούν το μπόι της. Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Αυτό το παιχνίδι που παίζετε, μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία. Δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζετε ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΑΚP.

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Δεν έχουμε κάτι να σας παραχωρήσουμε στην Γαλάζια Πατρίδα, στην Πατρίδα των Αιθέρων ούτε στην Πατρίδα της Ξηράς.

Αν μιλάτε για δικαιοσύνη σας υπενθυμίζουμε πως την υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο την έχουμε κηρύξει το 2004, το 2013, και το 2019.

Η δράση του Ορούτς Ρείς, το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρός είναι εντός της Γαλάζιας Πατρίδας μας και το Ναυτικό μας τους προστατεύει με αυτό το στόχο.

Έλληνες και Ελληνοκύπριοι βγάλτε από μέσα σας την εχθρότητα εναντίον των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων. Αν θέλετε σταθερότητα ελάτε να μιλήσετε με εμάς».

Επίσης, ο Ομέρ Τσελίκ χαρακτήρισε «πειρατική» την συμφωνία Κύπρου-Γαλλίας. «Η ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου είναι μια δομή που δεν εκπροσωπεί για κανέναν λόγο τους Τουρκοκύπριους. Επομένως η συμφωνία με τη Γαλλία είναι πειρατική και δεν έχει καμία ισχύ. Οι Ελληνοκύπριοι και οι Έλληνες κάνουν λάθος εάν νομίζουν ότι θα δημιουργήσουν μια de facto κατάσταση για συμφωνία με την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Η Γαλλία δεν ενδιαφέρεται για την σταθερότητα στην περιοχή, αλλά για τα συμφέροντά της. Δεν έχουμε κάτι να παραχωρήσουμε στην Γαλάζια Πατρίδα σε αυτούς που σφετερίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας» επισήμανε.

Όπως υποστήριξε, «οι τουρκικές θέσεις δικαιώνονται από το νομικό προηγούμενο στις περιπτώσεις της Αγγλίας και της Γαλλίας το 1977, του Καναδά και της Γαλλίας το 1992, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας το 2009, της Λιβύης και της Μάλτας το 1985. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δικαιώνεται το επιχείρημά μας για το πώς καθορίζονται οι υφαλοκρηπίδες και οι ΑΟΖ».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια