Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει το διαστημόπλοιο Soyuz για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα


Ο επικεφαλής της κρατικής διαστημικής υπηρεσίας αποκάλυψε πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει το διαστημόπλοιο Soyuz για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα.

Την πρόθεση της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει το διαστημικό σκάφος Soyuz έως τουλάχιστον μέχρι το 2030, εξέφρασε ο επικεφαλής της κρατικής διαστημικής εταιρείας Roscosmos.

Μιλώντας στον ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό KP, ο Ντμίτρι Ρόγκοζιν επιβεβαίωσε πως το νέο διαστημόπλοιο, Ορέλ, θα ξεκινήσει να μεταφέρει κοσμοναύτες σε τροχιά από το 2025.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας «μπορώ να σας πω ότι είμαι βέβαιος πως το MS Soyuz θα μας εξυπηρετήσει για τουλάχιστον μια ακόμη δεκαετία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα εναλλάξουμε αρχικά τις αποστολές MS Soyuz με αυτές του νέου σκάφους».

Το Soyuz αποτελεί το γηραιότερο εν ενεργεία επανδρωμένο διαστημικό σκάφος στην ιστορία της διαστημικής εξερεύνησης. Σχεδιάστηκε από σοβιετικούς μηχανικούς υπό την επίβλεψη του Σεργκέι Κορολέφ και έκανε την παρθενική του πτήση το 1967. Η ανανεωμένη έκδοσή του, Soyuz MS, πέταξε για πρώτη φορά το 2016.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια