ERC - Ράλλυ di Roma Capitale: Πρώτη νίκη της χρονιάς για Lukyanuk


Ο Alexey Lukyanuk επικράτησε στο "start of the restart" των διεθνών ράλλυ, τη στιγμή που μαζί με τον περσινό νικητή Giandomenico Basso, στο βάθρο ανέβηκε και ο Oliver Solberg, στον παρθενικό του αγώνα σε ασφάλτινη επιφάνεια.

To ιταλικό ράλλυ di Roma Capitale, που αποτέλεσε την πρεμιέρα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), καθώς και όλων των διεθνών αγώνων ράλλυ μετά το πρόσφατο lockdown, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιουλίου, με νικητές τους Alexey Lukyanuk-Dmitry Eremeev (Citroen C3 R5).

Το σημερινό πρόγραμμα του αγώνα, που πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και χωρίς παρουσία θεατών, περιλάμβανε 9 ειδικές διαδρομές, μήκους 100,8 αγωνιστικών χιλιομέτρων, με τα πληρώματα να αγωνίζονται 3 φορές σε 3 ειδικές διαδρομές, προτού τερματίσουν την προσπάθειά τους, στο Fiuggi της Ρώμης.  Από την αρχή της ημέρας, κατέστη σαφές πως οι Lukyanuk-Eremeev, που μοιράστηκαν το Citroen C3 R5 που προετοιμάζει η γαλλική Sainteloc, θα ακολουθούσαν έναν σχετικά πιο μετρημένο ρυθμό -αφού ακόμη και έτσι έκαναν χρόνους τριάδας,- με στόχο να ελέγξουν τον ανταγωνισμό. Πράγματι, οι Ρώσοι δεν έκαναν λάθος και έφτασαν στην πρώτη τους νίκη, ξεκινώντας με το δεξί τη φετινή τους προσπάθεια στο ERC.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι περσινοί νικητές Giandomenico Basso-Lorenzo Granai (Volkswagen Polo R5). Ο 2 φορές Πρωταθλητής Ευρώπης είχε τονίσει από χθες πως έχει ως στόχο και την επιμέρους κατάταξη του ιταλικού πρωταθλήματος, στο οποίο προσμετρούσε επίσης το ράλλυ di Roma Capitale. Έτσι,  διατήρησε έναν ρυθμό που του επέτρεπε να κινείται γρήγορα, αλλά χωρίς ρίσκα, τερματίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο του αγώνα.

Στο βάθρο των νικητών, ανέβηκαν ακόμη οι Oliver Solberg-Aaron Johnston (Volkswagen Polo R5), στην πρώτη εμφάνιση του 18χρονου οδηγού σε άσφαλτο. Οι χρόνοι του νεαρού ήταν ενθαρρυντικοί, αφού ένα λάθος στο συγκεκριμένο αγώνα θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει από απλό κλατάρισμα, μέχρι εγκατάλειψη με μεγάλες υλικές ζημιές. Παρόλα αυτά, ο Solberg έμεινε στο δρόμο χωρίς προβλήματα, ξεπερνώντας ακόμη και τις προσδοκίες του πατέρα του, Petter, ο οποίος πριν τον αγώνα είχε δηλώσει πως θα είναι ευχαριστημένος με τερματισμό εντός δεκάδας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια