Champions League: Τα τρία σενάρια για την ολοκλήρωση της διοργάνωσης


Στις 17 Ιουνίου αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις όσον αφορά το Champions League και το format που θα επιλέξει η UEFA για την ολοκλήρωση της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ισπανική AS, τα σενάρια που εξετάζονται αυτήν τη στιγμή είναι τρία και αφορούν Final 4, Final 8 ή συνέχιση της διοργάνωσης με τον παραδοσιακό τρόπο.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το πρώτο σενάριο είναι να ολοκληρωθεί η φάση των 16 και στη συνέχεια οι ομάδες να συνεχίσουν όπως γνωρίζουμε έως σήμερα.

Διπλά παιχνίδια στις έδρες των ομάδων και στη συνέχεια ο τελικός σε όποια πόλη αποφασιστεί (Λισαβόνα ή Μόναχο είναι οι επικρατέστερες επιλογές).

Το συγκεκριμένο σενάριο, πάντως, δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και λόγω χρόνου (απομένουν 17 αγώνες) και λόγω των διαφορετικών συνθηκών που επικρατούν σε κάθε χώρα.

Η AS αναφέρει πως το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνουν κανονικά τα ματς μέχρι και τα ημιτελικά και εκεί να υπάρξει Final 4.

Τρία παιχνίδια (ημιτελικοί, τελικός) σε μία πόλη και ανάδειξη πρωταθλητή Ευρώπης.

Και πάλι ως επικρατέστερες πόλεις εμφανίζονται οι Λισαβόνα και Μόναχο, αφού η ιδέα της Κωνσταντινούπολης έχει απομακρυνθεί εντελώς.

Υπάρχει φυσικά και το σενάριο του Final 8.

Σε περίπτωση που δεν ευνοούν οι συνθήκες σε κάποιες χώρες τη διεξαγωγή αγώνων (π.χ., στη Γαλλία) ή που καθυστερήσει να τελειώσει ένα πρωτάθλημα, τότε δεν αποκλείεται οι οκτώ ομάδες να ταξιδέψουν σε μία πόλη και σε διάστημα δύο εβδομάδων να παίξουν μονούς αγώνες στα προημιτελικά και τα ημιτελικά και στη συνέχεια να γίνει ο τελικός.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια